κύμα το κύμα η πέτρα λιώνει

Oλη μέρα καθόταν ο Ανθρωπος και έγραφε σχέδια στην άμμο. Κάστρα ψηλά, και ήλιους λαμπερούς, ψάρια περίεργα και πουλιά παραδείσια. Δεν ένιωθε τον ήλιο να καίει το δέρμα του, δεν καταλάβαινε τον αέρα που στέγνωνε την ανάσα του, ούτε την βροχή που τον έπνιγε σαν ερχόταν..

Κάθε φορά ερχόταν το Κύμα και έσβηνε τα σχέδια του.

Ολη μέρα ο Ανθρωπος ξανάρχιζε απ’ την αρχή. Καινούρια σχέδια, νέες ιδέες για έναν κόσμο όμορφο χαραγμένες στην άμμο. Ανάμεσα έβρισκε που και που αχιβάδες και έτρωγε, ή κάνα καβουράκι που το είχε ξεβράσει η θάλασσα έξω. Με το ένα χέρι συνέχιζε να σχεδιάζει και με το άλλο, μηχανικά, τα έβαζε στο στόμα του. Τις πέτρες που βρήκε στην άμμο δεν σκέφτηκε ποτέ να τις κάνει τοίχους να τον προστατεύουν απ’ τη βροχή, από τον δυνατό αέρα και ήλιο. Τις πετούσε παραδίπλα γιατί τις θεωρούσε άχρηστες.

Κάθε φορά ερχόταν το Κύμα και έσβηνε τα σχέδια του.

Ολη μέρα ο Ανθρωπος, προσπαθούσε να βγάλει στην επιφάνεια όσα θεωρούσε όμορφα. Μάταια τα πουλιά τραγουδούσαν ανάμεσα στα δέντρα πέρα απ’ την παραλία. Μάταια θάμνοι και λουλούδια εξωτικά σκόρπιζαν το άρωμα τους στον αέρα. Τα είχε συνηθίσει και αυτός εκεί, με το χέρι του να σχεδιάζει…

Κάθε φορά ερχόταν το Κύμα και έσβηνε τα σχέδια του.

Ολη μέρα ο Ανθρωπος σχεδίαζε στην άμμο, μεγάλωνε και προσπαθούσε αδιάκοπα να γράψει τις λέξεις καθαρές. Δεν είχαν περάσει πολλά χρόνια, αλλά εκτεθειμένος όπως ήταν στα Στοιχεία της Φύσης έμοιαζε γέρος πολύ… Μια μέρα πέθανε.

Το Κύμα ήρθε και πήρε το σώμα του, έσβησε τα σχέδια του και η άμμος απέμεινε επιτέλους καθαρή, τα πουλιά συνέχισαν να κελαηδούν, τα δέντρα να φουντώνουν, τα καβουράκια να παίζουν ανάμεσα στους βράχους που έγλειφε η θάλασσα..

Advertisements

~ από isisveiled στο Νοέμβριος 3, 2006.

2 Σχόλια to “κύμα το κύμα η πέτρα λιώνει”

  1. Καλημέρα . Παίρνω τις όμορφες εικόνες σου φεύγοντας . 🙂

  2. φεύγοντας για που?

    καλημέρα:)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: