μία πολύ σημαντική μέρα

Μην ξεχνάς, ακούστηκε η φωνή στην άδεια αίθουσα, πως η θυσία δεν είναι το δυσκολότερο μέρος της αναγέννησης. Λίγο ένας εγωϊσμός κουρασμένος και σπαταλημένος, λίγο η ανάγκη για αλλαγή, να ξεφύγει η ψυχή σε μονοπάτια νέα, και εύκολα κλείνουμε πίσω μας μια πόρτα για να ανοίξουμε μια άλλη. Τι κι αν πίσω μας αφήνουμε πράγματα και ανθρώπους αγαπημένους, ακόμα και συνήθειες βολικές, εκεί στην άλλη πόρτα περιμένει ο Τρόμος του Καινούριου.

Ο θάνατος αν μας φοβίζει, είναι γιατί κόρη μου, αδυνατούμε να δούμε πίσω απ’ αυτόν, γιατί δεν ξέρουμε κλείνοντας την πόρτα του, αν το φως που βλέπουμε μπροστά θα φωτίσει τα σκοτάδια μας ή θα μας τυφλώσει. Κι έτσι με αγωνία προχωρούμε προς αυτόν, κάνουμε προσευχές όλο λαχτάρα, να βρεθεί ο άγγελος που θα μας κρατήσει απ’ το χέρι, μέχρι τα μάτια να συνηθίσουν στο φως και να διακρίνουν καθαρά.

Σαν βρέφη, όλο προσμονή, περιμένουμε με το που θα γεννηθούμε, να κατακτήσουμε μεμιάς τον κόσμο που ήρθαμε, αλλά τα πόδια και τα χέρια μας δεν είναι ακόμα έτοιμα να κινηθούν. Χρειαζόμαστε την αγκαλιά της μητέρας για να ικανοποιήσουμε ακόμα και τις πιο βασικές μας ανάγκες. Και είναι η μητέρα ο άγγελος που ζητήσαμε στην ασφάλεια της μήτρας, λίγο πριν πεθάνουμε και γεννηθούμε σ’αυτό τον νέο κόσμο για μας..

Ακόμη και αν θελήσουμε απλά να αλλάξουμε κατοικία, ακόμη και τότε, ψάχνουμε να βρούμε εκείνα τα στοιχεία που θα παραμείνουν οικεία, και θα διευκολύνουν την προσαρμογή μας στο νέο τόπο. Ακουμπάμε πάνω τους, όπως στα έμπειρα χέρια της μαίας, ή τα φτερά ενός αγγέλου, και αλλάζουμε ζωή.

Κι έτσι όλο αγχος, όλο αγωνία ζητάμε σε κάθε αναγέννηση, εκείνο τον άγγελο που θα μας σταθεί, καμμιά φορά τον λέμε Τύχη, τόσο όσο να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα. Ο άνθρωπος κάνει σχέδια, σαν μωρό που περιμένει να κατακτήσει τον κόσμο, κι ο Θεός συχνά χαμογελάει όλο αγάπη σαν αυτή της μητέρας που το κρατά να περπατήσει..

Πήγαινε κόρη μου, και πες σ’αυτούς που σε ρωτούν :

Ολα καλά θα πάνε.

Advertisements

~ από isisveiled στο Νοέμβριος 14, 2006.

2 Σχόλια to “μία πολύ σημαντική μέρα”

  1. Αισιόδοξο

    🙂

  2. Ελαχιστα πραγματα συμβαινουν απο καθαρη τυχη ή ατυχια.
    Τα περισσοτερα…ειναι στο χερι μας.
    Παρολα αυτα…ολα καλα θα πανε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: