χωρίς αρχή, τέλος, νόημα

 

«Στην πραγματικότητα όμως..», «αντίθετα, στην πραγματικότητα..», «η πραγματικότητα είχε άλλη γνώμη..», «δεν είναι πράγματι έτσι..» Κοίταζε τις λέξεις και δεν πίστευε στα μάτια του. Πως τόσο καιρό δεν το είχει παρατηρήσει? Η αντιδιαστολή της πραγματικότητας με κάτι άλλο, αόριστο συνήθως, ήταν παντού μπροστά του. Κάθε δύο προτάσεις, ξεφύτρωνε ανάμεσα στις λέξεις του ένα «όμως» μία «πραγματικότητα» που αναιρούσε όλα τα προηγούμενα και υπέσκαπτε όλα τα επόμενα λόγια του.

Αν αυτό δεν ήταν μία κλασσική περίπτωση «γλώσσας λανθάνουσας» , τι άλλο θα μπορούσε να ‘ναι? Σίγουρα το υποσυνείδητο του, κουβαλούσε καιρό τώρα το βάρος αυτής της «πραγματικότητας» και το μασκάρευε όσο μπορούσε καλύτερα στον γραπτό του λόγο για να του δείξει κάτι. Τι όμως? Ετσι κι αλλιώς οι ιστορίες που δημιουργούσε ήταν ξεκάθαρα φαντασιακές, δεν υπήρχε περίπτωση να παρερμηνευτούν από κανέναν ως πραγματικές. Απ’ την άλλη, σκεφτόταν πως ίσως θα έπρεπε να αγκιστρωθεί καλύτερα στην πραγματικότητα, να γράψει για πιο απτά πράγματα, πιο αναγνωρίσιμα. Ακόμα κι αυτό όμως δεν ήταν σαφές, θα μπορούσε κάλλιστα το υποσυνείδητο του, να του δήλωνε πως πρέπει να προχωρήσει βαθύτερα μέσα στην φαντασία και  να ανακαλύψει και να διατυπώσει τις πιο απίθανες περιοχές της.

Βέβαια, υπήρχε πάντα η πιθανότητα, να έπρεπε απλά να ισορροπήσει το δίπολο πραγματικότητας/φαντασίας στις σκέψεις του, ή να αρνηθεί εντελώς τον διαχωρισμό τους. Το καλύτερο απ’ όλα φυσικά θα ήταν, να μην έχουν κανένα βαθύτερο νόημα όλα αυτά, και να μην αφορούν τίποτα περισσότερο από την απλή επανάληψη μιας φράσης που ηχούσε καλά στα αυτιά του. Με την ίδια λογική που χρησιμοποιούμε τον σύνδεσμο «και», το «όταν», ή οτιδήποτε άλλο. Πιθανότατα δηλαδή, υπερανάλυε μία κατάσταση, προσπαθώντας να βρει κρυμμένα αίτια, εκεί που στην ουσία δεν υπήρχε τίποτα. Να ‘ταν δηλαδή όλα, το καπρίτσιο του μυαλού του που απλά βαρέθηκε και δημιούργησε ένα ζήτημα για  να ασχολείται.

Στην πραγματικότητα όμως..

Advertisements

~ από isisveiled στο Μαρτίου 29, 2007.

Ένα Σχόλιο to “χωρίς αρχή, τέλος, νόημα”


  1. Ghost

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: