αφήνοντας ίχνη..

 

Νομίζω πως το γοητευτικότερο σημείο της αποπλάνησης είναι η αναπόληση της. Ξέρεις, εκείνο το σημείο που η μνήμη μπερδεύεται με την φαντασία και η αίσθηση της ανάσας του άλλου στο πρόσωπο σου ζωντανεύει ξανά. Οπως και η θερμότητα του σώματος του, που υπέκλεπτες λεπτό το λεπτό, χωρίς να αγγίζεις, χωρίς η επαφή να είναι πραγματική.

Ελεγες μέσα σου, πως αυτός ακριβώς είναι ο ήχος της καρδιάς αλλά δεν ήσουν σίγουρος αν ήταν δικός σου ή του άλλου. Και σ’αυτή την απόσταση των δύο εκατοστών, έπαιζες το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, εναλασσόμενη μια σε γάτα, μια σε ποντίκι, εστιάζοντας όλο και περισσότερο στο σημείο που γεννά λέξεις και γεγονότα με την ίδια ευκολία. Που και που σήκωνες τα μάτια μόνο, να συναντήσεις πάλι μάτια και να επικεντρωθείς ξανά στα επαπειλούμενα γεγονότα…

Ακόμα καλύτερα, άκουγες τον εαυτό σου να λέει, ξανά και ξανά. Ακόμα καλύτερα. Και δεν ήξερες αν αυτό ηχούσε σαν υπόσχεση ή απειλή στον άλλο. Σου έφτανε μόνο που είχες παραχαράξει την αίσθηση του χρόνου, και αυτό που κύλησε σε δέκα το πολύ δεκαπέντε λεπτά, επιβραδύνθηκε τόσο πολύ που έμοιαζε αιωνιότητα. Ισως γιατί ανάσαινες τόσο κοντά στην ανάσα του, που δεν έπαιρνες οξυγόνο. Ανακυκλωνόταν ο αέρας από το ένα στήθος στο άλλο συνεχώς.

Δεν έχει σημασία ποιος σε περιμένει, που και αν θα συνεχίσει να σε περιμένει σκέφτεσαι. Σημασία έχει μόνο να αφήνεις ίχνη, θερμότητα, σκέψεις και γεγονότα, που αργότερα ανακαλώντας τα στην μνήμη σου να γεύεσαι ακόμα την αλμύρα της αποπλάνησης, όπως ο ιδρώτας στα χείλη που φιλήθηκαν.

Advertisements

~ από isisveiled στο Μαΐου 7, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: