σαν νήματα μπλεγμένα κυλάει ο χρόνος

 

Αχ! πως μπερδεύτηκαν έτσι τα χρόνια! Γίναν σαν ένα κουβάρι κλωστές, πολύχρωμες, άλλες κοντές άλλες μακριές μπλεγμένες! Οι τρεις Μοίρες σίγουρα δεν είχαν αυτό κατά νου όταν έδιναν τα δώρα τους. Υπολόγιζαν ένα ωραίο τόπι, τακτικά τυλιγμένο, που θα ξετυλίγονταν με όποιον ρυθμό αυτές θα νόμιζαν καλύτερο. Και τα χρώματα θα ακολουθούσαν το ένα το άλλο, σαν το ουράνιο τόξο, αρχίζοντας απ’ το λευκό και καταλήγοντας πάλι στο λευκό. Θα φέρνε και ο Κρόνος τους κύκλους του πάνω απ’ τον γενέθλιο Ηλιο να ελέγξει ότι όλα πάνε καλά, θα διόρθωνε εκείνους τους μικρούς κόμπους που πάντα δημιουργούνται, και η ζωή θα συνέχιζε κανονικά την πορεία της. 

Αλλά όχι. Η ψυχή του αιλουροειδούς έπρεπε να τα ανακατέψει όλα. Μια Κόκκινη Βασίλισσα, μια Λευκή, μια γατάκι, μια λιοντάρι όλα γίναν κουλουβάχατα. Ας υποθέσουμε πως ξεκινάει κανείς μικρός και άμυαλος και καταλήγει γέροντας σοφός. Κάπου ενδιάμεσα, ωριμάζει ομορφαίνει, φθείρεται, αναλώνει το σώμα και τρέφει την ψυχή. Ναι αυτό θα ήταν μια λογική εξέλιξη. Το αιλουροειδές όμως είχε άλλη γνώμη. Πήρε τη σοφία και την έριξε στα τρία, μετά στα πέντε, στα δεκάξι (που θα περίμενε κανείς μιαν εφηβεία φυσικά). Επιασε την αμυαλιά και την ανακάτεψε εκεί γύρω στα εικοσιέξι, μετά ξανά στα τριαντακάτι… Πασπάλισε με πόνο, απώλεια και θάνατο όπου βρήκε, έφτιαξε κόμπους χαράς (ολόκληρα βουνά από δαύτους) και ανακάτεψε τα χρώματα.  

Εφτιαξε το σώμα να αντιδρά σαν γεροντικό στα εικοσιοχτώ και στα δέκα, να ξαναγεννιέται στα τριανταπέντε, να μωρουδίζει στα είκοσι. Στα τρία δεν ήταν καν ανθρώπινο, ευτυχώς αυτό το λάθος διορθώθηκε γρήγορα και τα κόκκινα μαλλιά, τα πράσινα μάτια γίναν καστανά. Βέβαια ξέμειναν μερικές γενετικές ανωμαλίες που κατέτασσαν τον οργανισμό σε άλλες φυλές, στους Κινέζους για παράδειγμα. Και το βλέμμα του ξέφυγε ανεπανόρθωτα. Σαν εξωγήινο κοιτάει αυτό το παιδί έλεγαν. Αχ, κουβάρι γίναν όλα! Τι να τις κάνει τις γυναικείες ορμόνες ένα παιδάκι έξι χρόνων?  

Ατιμο αιλουροειδές. Για να ‘σαι τέλειο στην ψυχή, παλιότερο κατά εξίμισι χιλιάδες χρόνια των υπολοίπων, ξεμωράθηκες και παίζεις με τα χρόνια σαν να ‘ταν κλωστές. Μήπως δεν είναι αιλουροειδές όμως? Τι είναι αυτός ο τριγμός που ξεκινάει απ’ τα πόδια κι ανεβαίνει κάθε τόσο μέχρι να κάνει τις τρίχες στο κεφάλι να ορθώνονται?  

Το φίδι της Φωτιάς!

Wake up Mother Kundalini.
Thou whose nature is Bliss Eternal—The Bliss of Brahman.
Thou dwelling like a serpent asleep at the lotus of Muladhara,
Sore, affected and distressed am I in body and mind,
Do thou bless me and leave thy place at the basic lotus.
Consort of Siva the Self-caused Lord of Universe,
Do thou take thy upward course through the central canal.
Leaving behind Svadhishthana, Manipuraka, Anahata, Vishuddha, and Ajna.
Be thou united with Siva, thy Lord the God.
At Sahasrara—the thousand-petalled-lotus in the brain.
Sport there freely, O Mother, Giver of Bliss Supreme.
Mother, who is Existence, Knowledge, Bliss Absolute.
Wake up, Mother Kundalini! Wake up.

Advertisements

~ από isisveiled στο Ιουνίου 4, 2007.

4 Σχόλια to “σαν νήματα μπλεγμένα κυλάει ο χρόνος”

  1. ένας φίλος μού είχε πει κάποτε: η ζωή μας είναι γεμάτη κόμπους που στην προσπάθεια να τους λύσουμε, τους σφίγγουμε περισσότερο.

    ήμουν νεότερος τότε και γέλασα στην απαισιοδοξία του. μετά έγινα ρεαλιστής, σαν κι αυτόν…

  2. δεν χρειάζεται να λύσεις τίποτα μικρέ μου… να ακολουθείς απλά τα νήματα όπου σε πάνε και άσε το «όταν» που εμπεριέχουν να γίνεται παρόν

  3. Τα πράγματα είναι χειρότερα. Οι Μοίρες δεν δίνουν δώρα. Απλώνουν το νήμα και στο τέλος η Ατροπος, η τρίτη, το κόβει.

  4. Δεν είναι άχρηστες οι άλλες δύο… Ακόμα κι αν δεν μας αρέσουν τα δώρα τους, αυτές τα δίνουν. Καμμιά φορά δώρο είναι και η κάθε μέρα που ξυπνάμε ζωντανοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: