έναν μύθο θα σας πω..

Ο αυτάρεσκος που λέτε, δεν πήρε είδηση ότι κάποια στιγμή μεγάλωσε. Και ότι τον είχε προδώσει τόσο η εμφάνιση όσο και το μυαλό του. Με την αλαζονεία και το πείσμα που διακρίνει τους ανθρώπους όταν μεγαλώνουν, επέμενε να πιστεύει πως πέρναγε ακόμα η «μπογιά» του. Ηταν τόσο ερωτευμένος με την εικόνα που είχε πλάσει στη φαντασία του, που αδυνατούσε να πιστέψει ότι αυτή μπορεί κάποια στιγμή να φθαρεί.

Κακά τα ψέμματα βέβαια, ούτε η ομορφιά ούτε η ευφυϊα του ήταν τόσο εντυπωσιακές όσο ήθελε να νομίζει. Τις υπεραναπλήρωνε με περίσσια λυρισμού και δήθεν ευαισθησίας και νόμιζε πως αυτό αρκούσε. Και συνήθως έτσι γινόταν. Γιατί βλέπετε, οι άνθρωποι αρέσκονται να πιστεύουν αυτά που τους «πουλάει» ο άλλος. Ελεγαν, σαν δικαιολογία, πως για να καμαρώνει τόσο θα ήταν αληθινά τα χαρίσματα του και υπέκυπταν στην γοητεία του. Εμπαινε τα βράδυα με το φρύδι ανασηκωμένο στα μπαρ, και απλά, με την αυταρέσκεια που τον διέκρινε, επέλεγε το υποψήφιο θύμα του. Με προσοχή πάντα βεβαίως βεβαίως… να μην είναι και τσακάλι και τον πάρει χαμπάρι.

Δύο κουβέντες με το κατάλληλο ύφος και το θύμα υπέκυπτε και ο εγωϊσμός του χαϊδευόταν ευχαριστημένος. Μεγάλωσε όμως, και τα «θύματα» στα μπαρ άρχισαν να μην είναι και τόσο θύματα. Το ίδιο και τα θύματα στις κοινωνικές ή εργασιακές του συναναστροφές. Μερικοί είχαν αρχίσει και να γελούν πίσω απ’ την πλάτη του, τον έλεγαν γραφικό, αγνοούσαν αν τύχαινε να ζητήσει κάτι… Τον πρόδιδαν τα χρόνια του, τον πρόδιδε η αυταρέσκεια του, τον πρόδιδε η φαντασία και η μνήμη του.

Και ήταν πολύ ενοχλητική εκείνη η φωνούλα που τραγουδούσε χαιρέκακα στο βάθος το μυαλό του κάθε τόσο :

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος, τραλαλά, καιρός και τρόπος, τριαλιλαλαλό, τραλαλά, για όλα, τριλαλαολαλοοο, για όλα τρόπος, για όλα καιρός, τραλαλ λαλλαλλαλαααα…

~ από isisveiled στο Ιουλίου 24, 2007.

Ένα Σχόλιο to “έναν μύθο θα σας πω..”

  1. έτσι! έτσι! και μετά ανακάλυψε πως πέρασε όλα αυτά τα χρόνια λάθος, με την αλαζονεία του υπεράνω…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: