μέχρι να γίνουμε άγγελοι, να βγάλουμε φτερά

Εσκυβε και μύριζε. Ετσι πέρναγε την ώρα του ο Οσκαρ μεγαλώνοντας και παίζοντας στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Εσκυβε και μύριζε τους αρμούς στα πλακάκια, τα κουφώματα στις πόρτες που άνοιγαν αθόρυβα, τα σοβαντεπί στις άκρες των τοίχων. Εψαχνε υπομονετικά στο αποστειρωμένο περιβάλλον για κάτι που να είναι ένδειξη οσμής ανθρώπινης, ζωής φανερής και αναπτυσσόμενης.

Εσκυβε και μύριζε, χάιδευε με τα μουστάκια του το πάτωμα, προχώραγε αλαφροπατώντας από δωμάτιο σε δωμάτιο και έψαχνε να βρει που είχε κρυφτεί η ζωή. Μια ζωή που ήταν καιρό χαμένη στο σώμα και το μυαλό των ασθενών, στην παραίτηση και την απογοήτευση των συγγενών τους. Μέχρι που ένα μεσημέρι (ή μήπως ήταν βράδυ?), έτσι σκυμμένος είδε κάτω από μια πόρτα να φέγγει.

Προχώρησε όλο περιέργεια, κάθισε δίπλα στο κρεβάτι και παρακολούθησε πρώτη φορά να συμβαίνει κάτι πανέμορφο. Μια μάζα από σωματίδια φωτεινά, να υψώνεται περιστρεφόμενη πάνω απ’ τον ασθενή, σαν δίνη λαμπερή, σαν φτερά αγγέλου που σάλευαν στον αέρα, και που όλο και απομακρύνονταν από το ξαπλωμένο σώμα.

Για πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να σκύψει, ούτε να μυρίσει τίποτα. Κάθε φωτεινή κουκίδα, ανελισσόμενη, σπινθηροβολούσε μέσα στο ψυχρό δωμάτιο γεμίζοντας το γαλήνη και ομορφιά. Ηταν σαν χιλιάδες γούνινα μπαλάκια να γέμιζαν το χώρο, πεταλούδες, πούπουλα που τα παρασέρνει ο αέρας, ασημόχαρτα, κάθε τι που ορίζει ως παιχνίδι μία γάτα, κάθε τι που ορίζει ως ζωή ένα πλάσμα τελειοποιημένο.

Από τότε, με το κεφάλι σκυμμένο, παρατηρούσε κάτω απ’ τις πόρτες πότε θα εμφανιστεί ξανά το φως. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες, οι επισκέπτες, κανένας δεν κατάλαβε την διαφορά στην συμπεριφορά του αρχικά. Ολοι πίστευαν πως απλά έσκυβε και μύριζε τα πάντα όπως έκανε συνήθως. Στον τρίτο ή τέταρτο θάνατο μόνο άρχισαν να το συσχετίζουν.

Ο Οσκαρ όμως είχε ήδη «εθιστεί» στην διαδικασία. Μέχρι να γίνουμε άγγελοι, να βγάλουμε φτερά, αυτός βρίσκεται δίπλα παρακολουθώντας το θαύμα, σηματοδοτώντας άθελα του την ώρα της επιστροφής στην ζωή.

Advertisements

~ από isisveiled στο Ιουλίου 28, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: