the eyes of truth

Η μόνη παρηγοριά που θα βρεις, όταν θα την έχεις ανάγκη, θα είναι τα μάτια σου να κοιτάζουν κατάματα την αλήθεια. Κι όσο κι αν αυτό είναι μερικές φορές σκληρό, τουλάχιστον θα ξέρεις πως τίποτα χειρότερο δεν κρύβεται από πίσω. Καμμιά ανασφάλεια, και κανένας φόβος σου δεν θα καραδοκεί να σε παγιδεύσει ποτέ. Θα ψάξεις όμως πρώτα.

Θα ανοίξεις την ψυχή σου, όλο ταπεινότητα ίσως, πρώτα στον Θεό. Θα ακούσεις για αγάπη και συγχώρεση, για έλεος. Θα ψάξεις αυτό το έλεος, θα διεκδικήσεις την συγχώρεση και απλόχερα θα την αποδώσεις σε όσους την ζητούν. Μέχρι να δεις ένα πρωϊ, πως ο Θεός δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται με την περιστασιακή ζωή σου. Αν πιστεύεις αληθινά, κι αν είσαι τυχερός, θα φτάσουν τα μάτια και το μυαλό σου να αντικρύσουν την αληθινή αγάπη του Θεού και τότε θα δεις πως είσαι μόνος.

Μετά θα βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει. Θα πάρεις όρκους στην Λογική, και θα παινέψεις τις εξηγήσεις της επιστήμης. Θα συγχωρείς αυτούς που δεν γνωρίζουν και θα είσαι αμείλικτος μ’ αυτούς που κάνουν πως ξέρουν. Αλλά παρηγοριά μη γελιέσαι δεν θα βρεις. Κανένας φυσικός νόμος δεν θα σου παρασταθεί ποτέ τις ώρες της αγωνίας. Ισως κιόλας να τις γιγαντώσει. Οι γιατροί μπορεί να σηκώσουν τα χέρια ψηλά λέγοντας «κάναμε ό,τι μπορούσαμε» ή οι μηχανικοί θα πουν «μέχρι τόσο μπορεί να τρέξει το αμάξι σας». Κι αν είσαι τυχερός και άτυχος συνάμα, κάποτε θα δεις κατάματα το σύμπαν να μας περιβάλλει απρόσωπο και μοναχικό όπως εσύ.

Θα εμπιστευτείς στο τέλος τον άνθρωπο. Θα ζητήσεις παρηγοριά στον πόνο και στην χαρά των άλλων, θα ελπίσεις, ίσως να ζητήσεις κιόλας βοήθεια. Μα κάθε βράδυ κλείνοντας το φως στο κομοδίνο σου, θα ξέρεις πως η ζωή των άλλων θα σε προδίδει πάντα. Γιατί μοιραία στο καθρέφτη οι άλλοι βλέπουν το δικό τους πρόσωπο κι όχι το δικό σου, προσπαθούν να αντέξουν τα δικά τους βάσανα και τα δικά σου μόνο τα παρακολουθούν. Κι ακόμα κι αν μοιάζουν οι φόβοι σας, ακόμα κι αν όλοι έχουμε χέρια και πόδια, όλοι είμαστε διαφορετικοί. Και μόνοι.

Και μετά, θα αντικρύσεις την αλήθεια. Θα δεις το χάος και την τάξη να συνυπάρχουν αδιαίρετα. Το καλό και το κακό μόνο να κινητοποιούν το ένα το άλλο, τον εαυτό σου στον καθρέφτη να χαμογελάει ανεξάρτητα απ’ το αν η ψυχή σου υποφέρει. Αλλά μόνος σου δεν θα είσαι. Αν γνωρίσεις την αλήθεια του κόσμου, θα σε κυνηγάει παντού.

Advertisements

~ από isisveiled στο Σεπτεμβρίου 12, 2007.

3 Σχόλια to “the eyes of truth”

 1. Είμαι δεξαμενή προπατορικών απωθημένων , ηδονών, οραμάτων κι ιδεών. Συγκρούομαι με τα πάντα. Δε χωράω πουθενά. Κι αν μια στιγμή χωρέσω δίνω μια και γδύνομαι και ξανατρέχω.
  Μιλάω και γράφω (ακόμα-ακόμα ζω) για ένα και μόνο λόγο: Μπας και κάποια φορά οι μνήμες – ψηφίδες (οι δικές μου κι όλων όσων παραμυθιάζονται απ’ όσα λέω) φτιάξουν σ΄άλλα κορμιά λίγο ακόμα απ’ το μεγάλο ψηφιδωτό..Λίγο ακόμα..
  «Έχω απαντήσει πολλά», λεω. Όχι «εγώ». Απλά, εγώ, δηλαδή ο σπόρος , το δέντρο, το σκουλήκι κοκ μέχρι το τώρα.. Και λοιπόν;
  Δεν υπάρχει λοιπόν..Θεός, ηθική, καύλα, χαρά, λύπη..Δεν υπάρχει τίποτα..
  Νιώθω πουλιά ν’ αλληλοσκίζονται μέσα μου τις στιγμές που σκέφτομαι τη μάνα μου -μόνη κι αυτή, αφημένη- να νιώθει πως δεν την αγαπώ, την γυναίκα που μ’ έκανε να πεταρίσω και ν’ αναπνέω τη μυρωδιά της πως δεν τη θέλω, τον φίλο πως τον πρόδωσα.
  Κι ύστερα, τίποτα..ένα κάψιμο στο στομάχι, ένας λυτρωτής πόνος, που διαγράφει όλα τα παραπάνω. Σιωπή. Σιωπή, απ’ το μηδέν ως τ’ άπειρο..

  Ελπίζω ν’ αξίζει αυτό το «μεγάλο ψιφιδωτό» ρε γαμώτο.. Κι ας μην υπάρχει..
  Φιλιά..

 2. λόγια αληθινά βγαλμένα από τη καρδιά, και ξέρεις κάτι; Πρέπει να τ’ αφήνουμε περισσότερο ελεύθερα γιατί ο χρόνος δεν μας είναι ατέλειωτος.

 3. Πολύτιμη και πολυαγαπημένη μου Ίσιδα

  Αν ποτέ ψυχή μου τα μάτια και το μυαλό σου φτάσουν τελικά να αντικρύσουν την αληθινή αγάπη του Θεού ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ.
  Γιατί καρδιά μου ο ΘΕΟΣ ο Γιαχβέ και ο Χριστός μας , ΕΊΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Αυτή η δύναμη ΥΠΉΡΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.
  Στην τάξη και ποιος ξέρει ίσως ακόμα και στο χάος.
  ΤΟ ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ ,
  Η αγάπη προς τον Θεό και η αγάπη προς τον πλησίον είναι η μόνη αλήθεια που θα σε κυνηγάει παντού.
  Πρώτα χρειάζεται να εμπιστευτείς τον Θεό. Με δύναμη , με αγάπη , με πίστη , με ταπείνωση. Να ανοίξεις την ψυχή σου, όλο ταπεινότητα , πρώτα στον Θεό. Να νιώσεις την αγάπη και την συγχώρεση, το έλεος. Θα ψάξεις και θα βρεις αυτό το έλεος, θα διεκδικήσεις την συγχώρεση και απλόχερα θα την αποδώσεις σε όσους την ζητούν. Και ένα πρωϊ, θα καταλάβεις πως ο Θεός εκεί που σταματάει η δύναμη του ανθρώπου , εκεί μόνον ο Θεός μπορεί να συνεχίσει και να ασχολείται μαζί σου . Και κάθε βράδυ κλείνοντας το φως στο κομοδίνο σου, θα ξέρεις πως η αγάπη του ποτέ δεν θα σε προδώσει.
  Όταν η ίδια η ζωή , όταν η αλήθεια του κόσμου μας παιδαγωγεί τότε θα κατανοήσουμε και την αληθεια του Θεού. Δεν θα κατανοήσουμε τα πάντα , μόνο αυτά που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε, που μας χρειάζονται , Χρειάζεται υπομονή , και χρειάζεται ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ που ασχολείται με το άτομο μας , και που μας διαπαιδαγωγεί με την ίδια την ζωή.
  Είναι μεγάλη η τιμή που μας κάνει όσο δύσκολες και αν είναι οι δοκιμασίες που πρέπει να βιώσουμε για να μετάσχουμε στην Θεία Τέλεια Φύση του.
  Ίσιδα μου ,
  Είναι πολύ σκληρός ο αγώνας του αυτοέλεγχου. Του έλεγχου του εσωτερικού μας κόσμου. Αν καταφέρουμε αυτό μετά θα είμαστε εξωτερικά αυτό που είμαστε εσωτερικά. Θα πρέπει να ψάξεις και θα πρέπει να προσπαθήσεις να καταλάβεις και να αναρωτηθείς γιατί αυτή η κατάσταση ? Να αναρωτηθείς μήπως είναι το δικό μου το λειτούργημα που προκαλεί αυτές τις δοκιμασίες και τα βάσανα ? Να αναρωτηθείς μήπως δεν το διαχειρίστηκες σωστά ? Και τότε το υπερπέραν , ο Θεός θα το δεί αυτό και τότε θα σε βοηθήσει και θα σε κάνει να μπορέσεις να κοιτάξεις προς τα πίσω και να θυμηθείς πως τα βάσανα και οι δοκιμασίες είναι αυτό που χρειαζόσουν για να μπορέσεις να γίνεις ικανή και να κατανοήσεις ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Μέσα από τις δοκιμασίες, δοκιμάζεται η πίστη , εκπληρώνεται η διαπαιδαγώγηση του πνεύματος του ανθρώπου , αυξάνεται η δύναμη και η πίστη . Και μπορείς πλέον να δεχτείς πλήρως την πνευματική τροφή.
  Μόνο έτσι ψυχή μου , θα κερδίσεις το στεφάνι που σου έδωσε ο Θεός και τότε ο καθένας θα μπορεί να βλέπει στο δικό του πρόσωπου το πρόσωπου του ίδιου του
  Του Θεού και του Χριστού.
  Λαμβάνοντας όλα αυτά , μαθαίνεις πάντα να έρχεσαι με δύναμη και αγάπη προς τον Θεό και προς τον πλησίον σου.
  Μέχρι τελικά να δεις ένα πρωϊ, πως ο Θεός ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ και έχει κάθε λόγο να ασχολείται με την περιστασιακή ζωή σου.
  Μακάριος ο άνθρωπος που η Υπέρτατη Δύναμη , ο αιώνιος λόγος , ο Θεός του συγχωρεί τις αμαρτίες του.
  Ίσιδα μου ,
  όταν μοιραία επιλέξεις να γνωρίσεις την αλήθεια του Θεού, όταν μοιραία ζητήσεις την παρηγοριά του , τότε η αγάπη του , τότε η δύναμη και το έλεος του θα σε κυνηγάει και θα σε συνοδεύει παντού.
  Αυτό είναι που στο τέλος θα σε κινητοποιεί και θα κάνει τον εαυτό σου στον καθρέφτη όμορφο να χαμογελάει ανεξάρτητα απ΄ το αν η ψυχή σου υποφέρει.
  Και σίγουρα όχι η τυφλή αγάπη να συντηρούμε τις αδυναμίες και τα πάθη μας .

  Η αγάπη προς τον Θεό και προς τον συνάνθρωπο μας είναι που διαλύει την στενότητα των σκέψεων , και των περιορισμών της αγάπης μας για του άλλους και επίσης τους φόβος μας. Ο Θεός μας περιμένει ωσότου φτάσουμε στην ωριμότητα για να δεχτούμε την Αλήθεια του και θα μας δίνει αυτές τις ανθρώπινες δοκιμασίες για να μας διευκολύνει την κατανόηση της. Αυτός μας βλέπει , μας ακούει , μας διαπαιδαγωγεί , μας δυναμώνει. Και όταν πλέον θα έχουμε ωριμάσει , θα μάθουμε να τον ευχαριστούμε για όλες τις δοκιμασίες , για όλες τις καταστάσεις που μας επέτρεψαν να καταλάβουμε την μοναδική Αλήθεια του Θεού.
  ΑΥΤΟ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠ’ ΤΟ ΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ
  Όποιος μπορεί να το νιώσει αυτό , δεν θα παύουνε τα χείλη του να ευχαριστούνε το Θεό που ασχολείται μαζί μας και μας βοηθάει στο να καλυτερεύουμε την ανθρώπινη μας φύση και να μετάσχουμε μαζί του στην Θεϊκή του Φύση.

  Συγχώρεσε με για το μεγάλο σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: