όλα καλά

Μέχρι τα τριανταπέντε, οι γονείς του και ειδικά η μάνα του επέμενε «τι θα γίνει παιδάκι μου; δεν θα παντρευτείς να κάνεις οικογένεια;» Ασε με μάνα, έλεγε αυτός, δουλειά σου. Γιατί δική του δουλειά στο δικό του μυαλό ήταν να ζει την ζωή του. Εξάλλου, σκεφτόταν ο άντρας δεν έχει ανάγκη. Μπορεί να κάνει παιδιά σε όποια ηλικία θέλει. Ηταν αμολυτός λοιπόν, και σχέσεις δεν έκανε παρά μόνο για σεξ. Δεν πέρασε κι άσχημα. Μπαράκια, ποδόσφαιρο, πλάκες με τους φίλους, καμιά γκομενίτσα όταν ήταν «ανάγκη». Ολα καλά.

Μετά ένα πρωι, ανακάλυψε τις πρώτες γκρίζες τρίχες. Και είχε και λίγη κοιλίτσα. Αυτομάτως η εικόνα στον καθρέφτη ξύπνησε το επόμενο στερεότυπο μέσα του. Τώρα πρέπει να κάνω οικογένεια. Να σοβαρευτώ. Στα χρόνια που πέρασαν φυσικά οι γυναίκες ή είχαν παντρευτεί ή είχαν τη δουλειά τους να κοιτάνε, ή ήταν πολύ μικρές και πολύ ανεξάρτητες για τα γούστα του. Πως να ανοίξεις σπίτι μ’αυτές? Εξάλλου, σκέφτηκε, τα πράγματα είναι δεδομένα. Θα με ακολουθεί όπου με στέλνει η δουλειά, θα κάνει παιδιά, θα μαγειρεύει και θα έχω και την ησυχία μου. Ολα καλά?

Η μάνα του ενδιάμεσα το πήρε απόφαση. Αυτός δεν θα έκανε προκοπή. Κάποια στιγμή πέθανε κιόλας ( ο πατέρας είχε ήδη πεθάνει) και δεν την απασχολούσε τίποτα το γήινο πια. Αυτός δεν ανησυχούσε όμως. Δεν με πήραν και τα χρόνια, έλεγε. Αυτές οι μικρούλες, λεφτά να τους κουνήσεις κάτω απ’ την μύτη και λούσα, και μια χαρά θα ‘μαστε. Καλύτερα έτσι, να μην έχω και τον μπελά καμμιάς στο κεφάλι μου. Ολο απαιτήσεις και γκρίνια όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες. Ολα καλά λοιπόν.

Κι είναι πραγματικά περίεργο, πως εκεί γύρω στα 65 του, ξαφνικά παρέδωσε ψυχή και σώμα σε μια γυναίκα ξένη. Που δεν είχε τίποτα αρεστό πάνω της, παρά μόνο την ικανότητα να αποκαλύπτει το πρόσωπο της επιλεκτικά. Τόσο όσο την εξυπηρετούσε κάθε φορά. Ξύπνησε μέσα του ο χρόνος που δεν έζησε, ξύπνησε το απωθημένο να βρεθεί δίπλα σε κάποιον που σε νοιάζεται, ξύπνησε κι ο θάνατος που ερχόταν γοργά. Ολα όσα είχε απορρίψει τη μισή του ζωή για να περνάει αυτός καλά.

Στα 68, τον θάψαμε. Η ξένη διεκδίκησε το μερίδιο της από την περιουσία και αποσύρθηκε στην πατρίδα της να μείνει με τα παιδιά που είχε αφήσει εκεί. Η κηδεία ήταν ωραιότατη, σοβαρή, με πολλά στεφάνια. Νομίζω πως έψαλλε και χορωδία. Ολα καλά.

Advertisements

~ από isisveiled στο Νοέμβριος 23, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: