2112

Στραφτάλισε το φως πάνω στις στέγες, κι οι λέξεις έμειναν άηχες μπροστά του. Σαν να σπινθήρισε το καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα και η πιο μακρυά νύχτα του χρόνου να ήταν μακρινή ανάμνηση. Ενας δρόμος φλογισμένος ανοίχτηκε, κι έμεινε η Χρυσορόδινη να τον κοιτάει με ένα χαμόγελο στα χείλη. Είδες νύχτα, είπε, και με γλυκολαλιά αν σε στολίσουν, κι αν σου κρεμάσουν στολίδια φανταχτερά, θα ‘ρθει η ώρα που θα περάσεις.

Να περπατάς πάνω στο μονοπάτι, να φτάνεις στη Δύση και να παραμένεις ο εαυτός σου, αυτό είναι νίκη. Να ορίζεις το σώμα και να αγιάζεις την ψυχή, αυτό είναι σωτηρία. Τι σημασία έχει, αν μέτρησες νύχτα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλη φορά? Ξημέρωσε και πάλι. Να επιστρέφεις και θα ‘σαι καλοδεχούμενη, μα να μην γίνεις ποτέ πατρίδα μας.

Ανέβηκε κι άλλο ο ήλιος, κι ο δρόμος στένεψε. Σαν στέμμα φωτεινό έγινε τώρα πάνω στα μαλλιά της Χρυσορόδινης, και δεν θα μπορούσες να μαντέψεις αν ήταν ασήμι ή χρυσός αυτό που έλαμπε. Πιο πολύ με χάδι έμοιαζε. Χάδι από χέρι ενός κόσμου άφθαρτου κι ονειρικού, για όσους προτιμούσαν να κοιμούνται τις νύχτες. Κατέβηκε στο λαιμό και τους ώμους της, βγάζοντες φωτιές πολύτιμες σε κάθε στάση, μικροί ήλιοι που περιστρέφονταν ανθισμένοι. Αλλοι με πέντε, άλλοι με χίλια πέταλα. Κι ανέδιναν έναν ήχο σαν του ηλεκτρισμού ανάμεσα στα καλώδια, σαν τζιτζίκια που τραγουδάνε μέσα στο χειμώνα. Κατέβαινε στην ραχοκοκαλιά της Χρυσορόδινης το φως, κι ο δρόμος όλο και στένευε. Σαν έφτασε στην βάση τυλίχτηκε σαν φίδι..

Ευχαριστώ Νύχτα για το σκοτάδι σου, ευχαριστώ Μέρα για το φως σου, σκέφτηκε. Μέχρι να τελειώσει ησκέψη γιγάντια όσο μια Στιγμή, το φως έγινε αστραπή, έγινε δράκος της αιώνιας φωτιάς και εκτοξεύτηκε προς τα πάνω. Πλημμύρισε τον ουρανό, κι ακούμπησε μέχρι τις ώρες του άσπιλου φωτός. Τινάχτηκε και περιστράφηκε, κι άρχισε να πέφτει σαν βροχή.

Ο δρόμος έκλεισε και μέσα του η Χρυσορόδινη περπατούσε αλλαγμένη. Η νύχτα τέλειωσε με έναν αναστεναγμό σαν του εραστή που γέρνει ευτυχισμένος. Γιατί ο Κόσμος ήταν μια αγκαλιά και ο Ερωτας η καρδιά του. Ο Λωτός έλαμπε λευκόχρυσος στο στερέωμα ..

Advertisements

~ από isisveiled στο Δεκέμβριος 21, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: