if it works don’t fix it

.

Θα μπορούσα να γράφω σελίδες ατελείωτες, για το πως η καλή διάθεση μαγνητίζει τα αποτελέσματα των επιθυμιών μας. Θα σας μιλούσα για την ιδιοσυχνότητα των συναισθημάτων και πως αυτή συμπίπτει με αυτήν της πραγματοποίησης και άρα το ένα φέρνει το άλλο. Γιατί μη γελιόμαστε, έχουμε όλοι παρατηρήσει πως κι όταν νιώθουμε άσχημα τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο ασταμάτητα. Κι εκεί το ίδιο ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που εδώ εξερευνούμε, είναι η επιλογή που έχουμε να κατευθύνουμε την διάθεση μας, όχι μόνο για να νιώθουμε καλύτερα, που από μόνο του είναι σπουδαίο, αλλά και για να «κλέβουμε» λιγάκι στο παιχνίδι της ζωής. Ερμηνείες λοιπόν για το πως συμβαίνει αυτό, και το γιατί, υπάρχουν πάμπολλες. Και σίγουρα, είτε αυτό το ονομάζουμε Σύμπαν, είτε το ονομάζουμε Θεός, είτε το λέμε Ανώτερος Εαυτός, παίζει κάποιο ρόλο σ’ αυτό. Οπως και να έχει όμως, για ό,τι κι αν πρόκειται ξεφεύγει εξ’ ορισμού της αντίληψης μας και άρα και της σαφούς ερμηνείας και αιτιολόγησης. Μπορούμε πάντα να προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τους Νόμους που διέπουν το Σύμπαν, αλλά ακόμα και το σπουδαιότερο επιστημονικό μυαλό, ο πιο φωτισμένος γιόγκι δεν θα μπορούσαν να φτάσουν την ολοκληρωτική αλήθεια αυτών των νόμων.

Είναι πολύ σημαντικό, να προσπαθούμε πάντοτε να αυξάνουμε την κατανόηση και τις γνώσεις για όσα συμβαίνουν γύρω και μέσα μας. Αυτό δίνει σκοπό και νόημα στη ζωή του ανθρώπου, όμως στο μεταξύ πρέπει να έχουμε περιθώριο να ζούμε κιόλας. Και δεν θα ωφελούσε σε τίποτα, αν όλοι είμασταν κοινωνοί όλων των επιμέρους γνώσεων, που είναι απαραίτητες για την καθημερινή μας ζωή. Το σημαντικότερο απ’ όλα δηλαδή, είναι να γνωρίζουμε πως να χρησιμοποιούμε πρακτικά αυτές τις γνώσεις, και έτσι να προχωράμε περισσότερο στο μονοπάτι της εξέλιξης.

Για φανταστείτε δηλαδή, τι θα γινόταν αν έπρεπε όλοι να γνωρίζουμε τις βασικές αρχές του ηλεκτρομαγνητισμού για να μπορούμε να πατάμε το κουμπί του διακόπτη που ανάβει το φως. Και ταυτόχρονα, να ξέρουμε από υδραυλικά για να τραβάμε το καζανάκι, να ξέρουμε από θερμοδυναμική για να βάλουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει νερό για τα μακαρόνια, και να παίζουμε τον νόμο της αδράνειας στα δάχτυλα για να μπορούμε να περπατάμε. Για καλή μας τύχη, κάποια πράγματα λειτουργούν ακόμα και αν λίγοι μόνο μπορούν να τα προσεγγίσουν και να μεταφέρουν σε εμάς έτοιμη την τεχνογνωσία που προκύπτει. Ή ακόμα καλύτερα, η βαρύτητα δουλεύει και χωρίς να γνωρίζουμε καν την ύπαρξη της.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει κι εδώ. Υπάρχει μια εξίσωση, όπου η συναισθηματική μας κατάσταση καταλήγει σε κάποια ορατά αποτελέσματα και δεν θα μας χρησίμευε σε τίποτα να ξέρουμε όλοι πως λειτουργεί. Αρκεί που συμβαίνει. Και απλή αυθυποβολή να ήταν, για μένα θα ήταν αρκετό. Σημασία έχει που αυτό που είμαστε, παίρνει μια βαθειά ανάσα, που δεν θα βρίσκεται συνέχεια υπό πίεση, που θα βρίσκει λύσεις. Δεν χρειάζεται να πιστέψετε κανέναν για το αν αυτό συμβαίνει, μπορείτε απλά να το κάνετε. Και τότε πιστέψτε τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να ξέρετε γιατί συμβαίνει, αν μπορείτε να το κάνετε.

Και το παράδοξο είναι, πως όσο λιγότερο ανησυχεί κανείς για το πως αυτό πραγματοποιείται, τόσο καλύτερα αποδίδει αποτελέσματα. Είναι αποτέλεσμα μιας απλής στοιχειώδους πίστης, πως μπορούμε να προσπαθήσουμε. Οχι πίστης σε μία θεωρία ή ένα δόγμα, αλλά μόνο στην ικανότητα μας να κάνουμε κάτι για όσα μας περιβάλλουν και το κυριότερο για όσα είμαστε εμείς οι ίδιοι. Και εμένα πραγματικά δεν με ενδιαφέρει πια, το πως συνδέεται η εξωτερική πραγματικότητα με αυτό που μπορώ να νιώσω.

Με ενδιαφέρει μόνο το ότι έχω επιλογές, με ενδιαφέρει ότι όλοι μπορούμε να έχουμε επιλογές και ότι αυτό μαθαίνεται μέχρι που καταλήγει να γίνεται χωρίς προσπάθεια. Δεν μπορεί, ο άνθρωπος δεν θα διέφερε από τις πέτρες, αν ήταν έρμαιο των εξωτερικών συνθηκών. Ακόμα και τα ζώα, έχουν τρόπους να διαμορφώνουν το περιβάλλον τους σύμφωνα με αυτό που χρειάζονται, πόσο μάλλον ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε για την παγκόσμια ειρήνη, αν δεν μπορούμενα προσφέρουμε λίγες στιγμές ειρήνης και ηρεμίας στον εαυτό μας. Σταματήστε λοιπόν να ψάχνετε το γιατί. Αρκεί που ξέρετε το πως. Ανάψτε το φως στο δωμάτιο της διάθεσης σας και ας μην ξέρετε από ηλεκτρολογικά.

Advertisements

~ από isisveiled στο Φεβρουαρίου 23, 2008.

3 Σχόλια to “if it works don’t fix it”

 1. Χαίρομαι που άναψε το φως στο δωμάτιο της διάθεσής σου και μπορώ κι εγώ να το καταλάβω κι ας μην ξέρω από ηλεκτρολογικά.

 2. Η ευφρόσυνη τρέλα δεν είναι παραλογισμός και η θηλυκή μανία λογίζεται ιερή (οι περαστικοί συμπρωταγωνιστούν στον ρόλο της μαγειρίτσας).
  Ίσως γι αυτό δεν θες να ακούσεις θεωρίες…
  Κάτι λίγα μόνο: όχι για τον συντονισμό και τις ιδιοσυχνότητες -έχει ζόρικα μαθηματικά, όχι για την ηλεκτροπληξία -αυτά είναι να τα λες σε κανένα πιτσιρίκι που δεν λογάει και κάνει σκανδαλιές,
  Μα για την ταπεινή εξίσωση που όλοι διδαχθήκαμε στα εναρκτήρια μαθήματα του ηλεκτρισμού:I=V/R, όπου I το ρεύμα, V η τάση και R η αντίσταση, που σημαίνει ότι με δεδομένη την τάση, το ρεύμα και η αντίσταση είναι αντιστρόφως ανάλογα.
  Οι άνθρωποι φτιάχνουμε τα δικά μας κυκλώματα γιατί η πηγή παρέχει υπεραρκετή ενέργεια, γιατί η ενέργεια μεταδίδεται μέσα από ένα δίκτυο που βρίσκεται υπό τάση, γιατί μια από τις άκρες του δικτύου φθάνει στο σπίτι μας… Εκεί, αυτό το απρόσωπο που υποβόσκει με τον τρόπο της ονομαστικής τάσης, συναντά την αντίσταση της ύλης, εκδηλώνεται σαν ρεύμα και ανάβουν τα φώτα.
  Μια εργασία, μια επιθυμία, μια ευχή επιτελούνται εξ ορισμού υπό τάση.
  Όταν το κύκλωμα κόβεται, η αντίσταση γίνεται πολύ μεγάλη, σχεδόν άπειρη και το ρεύμα πολύ μικρό, σχεδόν μηδέν – το πράγμα δεν λειτουργεί.
  Το αντίστροφο κακό είναι το βραχυκύκλωμα, η αντίσταση πλησιάζει στο μηδέν, το ρεύμα τείνει προς το άπειρο και τότε, ο υλικός φορέας καταστρέφεται. Μπορεί να γίνει από μια παρεμβολή (πχ από την σύνδεση μιας προβληματικής συσκευής), είτε πάλι από την αλλοίωση των ιδιοτήτων της υφιστάμενης εγκατάστασης.
  Επειδή λοιπόν τα σύρματα μόνο το ρεύμα καταλαβαίνουν (την αντίσταση την φέρουν εντός τους, ενώ την τάση την δέχονται έξωθεν), τα κυκλώματα έχουν ασφάλειες, ώστε όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά να πέφτουν αυτές και να μην τα φτύνει όλη η εγκατάσταση.
  Κατά τα λοιπά, πράγματι έχει περιορισμένη αξία το να βρίσκουμε λόγια, φράσεις και γλώσσες για το προφανές. Επί του θέματος, δεν γνωρίζω και τίποτα παραπάνω. Με δική μας ευθύνη, έχουμε κάθε δικαίωμα να μαστορεύουμε και φυσικά είναι κουτό να πληρώνουμε ηλεκτρολόγο για να αντικαταστήσουμε μια ασφάλεια.
  Τέλος, το περί γειώσεως σχετικό κεφάλαιο παρακάμπτεται γιατί απ ότι βλέπω το εφαρμόζετε κανονικά σε ικανή μερίδα των συνοδοιπόρων σας, σύμφωνα με το γενικότερο φιλειρηνικό αίσθημα που σας διέπει (λαός γειωμένος, ποτέ μαγειρεμένος).
  Καλημέρα, ωραία μέρα, να είστε καλά.-

 3. @ Χ.Φ.

  επισκεφθείτε επειγόντως ηλεκτρολόγο διπλωματούχο, σας βρίσκω εντελώς βραχυκυκλωμένο, μέχρι εδώ βρωμάει το καμμένο καλώδιο..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: