Θωμά είσαι σπίτι?

.

Τον έψαξα παντού, στα τηλέφωνα, στο διαδίκτυο, σε παρέες, στη δουλειά, σε ήρωες βιβλίων και ταινιών. Ο Θωμάς όλο μιλάει. Ακούω το μουρμούρισμα του, σιγανό, τον ήχο του κατειλημμένου και στο τέλος πέφτει η γραμμή. Η αναμονή κλήσης έχει μπλοκάρει και μου δίνει ψεύτικες ελπίδες πως ο Θωμάς είναι σπίτι. Δεν είναι όμως.

Τον βλέπω φευγαλέα, σε μια κουβέντα στα γρήγορα, μια εικόνα, πέντε αράδες γραμμένες, και μετά εξαφανίζεται τόσο γρήγορα που πιστεύω πως ήταν ιδέα μου. Σίγουρα λοιπόν δεν είναι σπίτι. Πάλι, μετά η γραμμή του μιλάει.. μήπως είναι? Βαρέθηκα Θωμά και δεν θα ξαναπάρω να ξέρεις. Κοντεύω να ξεχάσω και τι ήθελα να σου πω .. Νομίζω πως κάτι είχε να κάνει με μία αλλαγή, σαν την λιακάδα που έχει τώρα. Κάτι που σε ζεσταίνει, πετάς τα ρούχα σου και χορεύεις χωρίς λόγο. Ναι? Θωμά?

Οχι, ακόμα μιλάει. Που λες Θωμά, όσο περιμένω μήπως το σηκώσεις, φτιάχνω τα νύχια και τα μαλλιά μου. Σιδερώνω τα ρούχα μου, στρώνω το κρεβάτι με αυτά που ξέρω πως σ’ αρέσουν. Μαγειρεύω κάτι με σκορδάκια και ρίγανη στο φούρνο να φάμε Θωμά. Και θα τ’ άφηνα όλα να καούν Θωμά για μια βόλτα με τη μηχανή κάτω απ’ τον ήλιο.

Κάποτε, κάποιος σηκώνει το ακουστικό. Ζητάς τον Θωμά. Οι απαντήσεις που παίρνεις είναι οι εξής :

– Δεν ήξερε ότι θα πάρεις και έφυγε γιατί είχε κανονίσει κάτι άλλο

– Δεν έχουμε Θωμά εδώ δεσποινίς μου

– Ο Θωμάς δεν μένει πια εδώ, έχει μετακομίσει χρόνια τώρα

– Α, ο Θωμάς? Παντρεύτηκε χθες, κρίμα που χάσατε τέτοιο ωραίο γάμο

– Ποιος Θωμάς?

Α, ρε Θωμά.. Κρίμα και είχε τέτοια ωραία μέρα..

Advertisements

~ από isisveiled στο Μαρτίου 30, 2008.

23 Σχόλια to “Θωμά είσαι σπίτι?”

 1. Έλα, σόρρυ που άργησα είχα μια δουλίτσα. Τι θέλεις γατόνι;

  Ο Θωμάς (σου).

  😉

 2. Το σιδερένιο άλογο είναι μονοθέσιο και συνήθως καλπάζει προς (και όχι κάτω από) τον ήλιο.
  Βέβαια γιά σένα μπορώ να κάνω τις απαραίτητες μετατροπές…!

 3. Μήπως δεν του αρέσουν τα σκόρδα; 😀

 4. OK guys.. θα συμπληρώσω τις απαντήσεις σας στην λίστα πιθανών απαντήσεων..

 5. Ωρε Ράφφι, Θωμάς είπαμε, όχι βαμπίρ 🙂

 6. Εγώ διατηρώ ένα επιπλέον πλεονέκτημα έναντι άλλων στην ερώτησή σου γιατί όπως ξέρεις είμαι και άπιστος…

 7. Το γνωρίζω

 8. Ο άπιστος Θωμάς επιτέλους *πίστεψε* στον εαυτό του και την έκανε για λατινική αμερική (η Χαβάη είναι κάτι παραπάνω από ξενέρωτη).
  Στο μεταξύ, πέρασε από Jamaica αφού στην Ελλάδα είχε πείξει στο να τρώει σκορδάκια και άλλα συναφή, είπε να δοκιμάσει την Τζαμαϊκανή ρίγανη στο Kingston. 😉

 9. Ως Θωμάς, δεν ορίζεται παν αρσενικό που έχει ανασφάλειες και ψάχνει τον εαυτό του στην φυγή. Ορίζεται αυτό που έχουμε επιλέξει γιατί ταιριάζουν τα γούστα μας (π.χ. σκορδάκια) και δεν εκστατασιάζεται με τα «εξωτικά» .. Εντάξει εσύ υποθέτω έβγαλες εκεί το χειμώνα και πέρασες καλά, περιμένουμε ανάλυση μεταξύ της τζαμαϊκανής και ελληνικής αυτοφυούς (δεν μετράμε τις πλαστικές) ρίγανης.

 10. 🙂 Ούτε ανασφαλείς Θωμάδες εννοούσα αλλά κι ούτε φυγάδες του ιδίου του Εαυτού τους είχα στο μυαλό μου. Just humour…you know eh?:) Μμμ…κάτσε να πάρω το σοβαρό μου το ύφος…;Ρ μπααα, δεν χρειάζεται απλά «έπαιξα» με την αστεία πλευρά (ο καθένας διακρίνει διαφορετικά πράγματα στον γραπτό λόγο) του Post.
  Κι αφού φτάσαμε να υποθέτουμε διαθέσεις, ιδέες και λογοπαίγνια…οφείλω πάλι να χαριτολογήσω και να πω πως βουλωμένο γράμμα διαβάζεις (doubtful sarcasismo)!:)
  Anyway, να χαμογελάμε, όσο μπορούμε κι όπως μπορούμε διότι πέραν από τους θεραπευτικούς περιπάτους καλό είναι και να χρησιμοποιούμε το ζωτικό μας όπλο=χαμόγελο απέναντι στην υποτιθέμενη σοβαροφάνεια της ασχήμιας.
  Κι αν δεν γίνομαι πάλι κατανοητός, μπορεί σε ένα τραπέζι να χωράνε μαζί και τα σκορδάκια αλλά και η ρίγανη, ως κοινό στοιχείο τέρψης αλλά και γούστου, μα περισσότερο σημαντικό είναι να υπάρχει στον επιούσιο μας θετική ενέργεια.
  Καλή σου μέρα…:)

 11. Μον ντιε Αβατον! Είναι πραγματικά καταπληκτικό που ενώ δεν μπορείς να βρεις χιουμορ και χαμόγελο και χαρά στη σιωπή μπορείς όμως να το έχεις σαν όπλο (!) απέναντι στην ασχήμια. Καλά, μ’ έχεις συναρπάσει λέμε, κι αυτό το χιούμορ σου τι χαζή να μην το καταλάβω βρε… Τς τς τς απαράδεκτη όμως. Ξέρεις ποιο είναι το θέμα Αβατον? ότι πιθανότατα και διαβάζω βουλωμένο γράμμα (άνευ σαρκασμού) και μετά ακολουθεί το φαινόμενο της αλεπούς με το χιουμορ εεε τα κρεμαστάρια ήθελα να πω.

  Δεν πιστεύω να μου θυμώσεις με τα παραπάνω βρε! Χιούμορ είναι!

  άντε καλό υπόλοιπο 🙂

 12. Άφαντοι και άπιστοι Θωμάδες.
  Αυτοί χάνουν!
  🙂
  (πολύ καλό)

 13. 😉

 14. Να θυμώσω;!
  Με τι; Με ποιον; Γιατί;
  Let’s be serious…να θυμώσω διότι άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνεις; Συμβαίνει κατά κόρων όταν διαβάζουμε γραπτά κείμενα. Να χαλαστώ γιατί τυγχάνει ένας παντελώς άγνωστος άνθρωπος να εκφέρει γνώμη για ένα άτομο που δεν το ξέρει αλλά νομίζει πως το ξέρει; Θα ήταν τουλάχιστον παράλογο εκ μέρους μου να πάρω κάτι τέτοιο στα σοβαρά.
  Ξέρεις ποιο είναι το ανάθεμα;
  Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως μπορούν να διαβάζουν βουλωμένα γράμματα, χωρίς μετά να μπαίνουν καν στον κόπο να τα ανοίξουν ώστε να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές. Διότι, κάλλιστα υπάρχει και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να ανοίξεις το γράμμα και να βρεις άλλα ντι άλλων από αυτά που νόμιζες πως έγραφε και τότε θα είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο να παραδεχθείς πως δεν έχεις το αλάθητο του Πάπα αλλά θα δεις πως καλό είναι να είμαστε σίγουροι μόνον για τον εαυτό μας.
  Αυτό κι αν είναι καταπληκτικό! Κι όμως συμβαίνει…
  Άσε που όντως έκανα χιούμορ μα απέχεις πολύ από το να το καταλάβεις. Δεν είναι του στυλ μου ούτε οι αλεπούδες αλλά ούτε και τα κρεμαστάρια. Κι αν ήταν, θα τα φορούσα στο λαιμό και δεν θα τα χάζευα στα δέντρα.
  Like it or not that’s me.
  Smile to Jah then…:)

 15. A, τώρα μάλιστα φτάσαμε στο ζητούμενο. Λοιπόν Αβατον όλα αυτά κάτσε τώρα και επεξεργάσου τα την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ξαναβγάλεις συμπεράσματα για μένα. Γιατί θυμάμαι καλύτερα απ’ όσο θες να πιστεύεις.

  Καλό βράδυ

 16. Ίσιδα απορώ πώς κάθεσαι και απαντάς σε τύπους που δεν έχουν καν τη δύναμη να έχουν μια συγκεκριμένη θέση. δεν βαριέσαι βρε κορίτσι μου; τέτοιοι τύποι δεν ρίχνουν καν άδεια για να πιάσουν γεμάτα γιατί φοβούνται μέχρι και το δάκτυλο ν΄ ακουμπήσουν στο νερό….

  μην ασχολείσαι!

 17. μμμ κι έλεγα τι μου θυμίζει τόση ώρα με όλες αυτές τις σαχλαμάρες .. την απάντηση «ποιος Θωμάς?»

  😉

 18. Ζητούμενο;!
  Δεν υπάρχει από την πλευρά μου κάποιο ζητούμενο.
  Αν ψάχνεις για ζητούμενα να κοιτάξεις στην λίστα των φίλων και εχθρών σου. Προσωπικά δεν ανήκω σε καμιά από τις δυο κατηγορίες.
  Ελληνικά μιλάω μα φαίνεται πως δεν θες να καταλάβεις.
  Μην κάνεις αυτό που δεν σου αρέσει να σου κάνουν.
  Πικρόχολα συμπεράσματα εσύ βγάζεις και μάλιστα με περίσσια σιγουριά για έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζεις. (λογικό ε;)

  …»Εντάξει εσύ υποθέτω έβγαλες εκεί το χειμώνα και πέρασες καλά, περιμένουμε ανάλυση μεταξύ της τζαμαϊκανής και ελληνικής αυτοφυούς (δεν μετράμε τις πλαστικές) ρίγανης.»…
  …»Είναι πραγματικά καταπληκτικό που ενώ δεν μπορείς να βρεις χιουμορ και χαμόγελο και χαρά στη σιωπή μπορείς όμως να το έχεις σαν όπλο (!) απέναντι στην ασχήμια.»…

  Κι εγώ θυμάμαι πολύ καλύτερα από ότι νομίζεις.
  Και είναι καθαρά δική μου *επιλογή* η συγχώρεση.
  Όπως φυσικά το να μην παίρνω στα σοβαρά τις εμμονές των διαδικτυακών περσόνων.

  Να έχεις ένα όμορφο βράδυ
  (χωρίς ίχνος ειρωνείας) 😉

 19. Τώρα πραγματικά γέλασα, άργησες αλλα τα κατάφερες.

 20. @Infesto,
  έχω μάθει όταν μιλάνε δύο άνθρωποι, ασχέτως αν φαινομενικά συμφωνούν ή διαφωνούν, να μην φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν (για να μην σου πω τίποτα και σένα για κρεμαστάρια και θιχτείς). Πέραν από αγένεια είναι και ολίγον τι κακόμοιρο να πετάγεσαι από το πουθενά και να εκφράζεις γνώμη για άλλους ανθρώπους. Προσωπικά, στα 2 χρόνια που διατηρώ ένα blog, ουδέποτε μπλέχτηκα σε μια συζήτηση τρίτων αλλά και ούτε χαρακτήρισα κανέναν.
  Με γνωρίζεις μήπως κι εσύ προσωπικά και έχεις διαμορφώσει άποψη για το ποιόν μου ή μιλάς απλά για να μιλάς;
  Η Ίσιδα, μια χαρά άνθρωπος είναι και μπορεί άνετα να συζητήσει με τον καθένα χωρίς να χρειάζεται αβανταδόρους και παραφυάδες…έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον.
  Για αυτό κάνε μου την χάρη και μη φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν σαν το κατιναριό πρωινάδικων εκπομπών.
  Φιλικά,
  προς το παρόν.;)

 21. Ισα ρε συ που θα μας κάνεις κι έλεγχο ποιος θα σχολιάζει και θα σου απαντάει στο δικό μου μπλογκ. Εγώ εξάλλου δεν είμαι μια χαρά άνθρωπος κατά δική μου και κοινή ομολογία. Μέσα στα υπόλοιπα «προτερήματα» σου διαπιστώνω μόλις άλλο ένα.

  Τσακώνεις τώρα την κόκκινη κάρτα σου και πας αλλού.

 22. φαντάζομαι ότι για να μιλάς για πρωινάδικα, τα γνωρίζεις καλά. από κει κι έπειτα στον φιλόξενο χώρο της Ίσιδας θα μπαίνω και θα γράφω ότι γουστάρω και θα την πέφτω σε όποιον γουστάρω, κι άμα θέλω θα την υπερασπίζομαι κιόλας γιατί και πάλι έτσι γουστάρω. τώρα αν εσύ είσαι ανάρχιδος και ούτε καν ευθέως να της την πέσεις δεν αντέχεις, είναι δικό σου πρόβλημα.

  και τα «φιλικά» κομμένα με μένα, δε σου ‘δωσα το δικαίωμα να μου μιλάς φιλικά.

 23. Kαλημέρα σε όλους.

  Ο χρήστης Αβατον, έχει μπει στη λίστα μετριασμού και όσο τα σχόλια που στέλνει είναι υβριστικά προς τρίτους μέσω του ιστολογίου μου δεν πρόκειται να αναρτηθούν σχόλια του.

  Επίσης, επιχειρήματα βασισμένα στον υποτιμητικό διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή απλά ανήκουν στο γυναικείο φύλο, τα θεωρώ τουλάχιστον ατυχή. Λυπάμαι, αλλά το δίκιο δεν στηρίζεται από αυτούς που θέλουν να αποκαλούνται straight. Οπως επίσης δεν θα δεχτώ κριτική του τύπου «κρύβεσαι πίσω από μία οθόνη» από ανθρώπους που αντί να : φάνε, κοιμηθούν, χαζέψουν τηλεόραση, κάνουν σεξ, βγουν έξω με φίλους, περνούν το βράδυ τους γράφοντας σχόλια.

  Τέλος, η δύναμη της συγνώμης είναι γι’ αυτούς που μπορούν να αντιλαμβάνονται τα λάθη/αμαρτίες τους. Οι υπόλοιποι παίξτε με καμμιά άλλη καραμέλα. Ο εσωτερισμός δεν μπορεί να είναι το εφαλτήριο προβολής του αρρωστημένου Εγώ σας.

  Βάσια και Ινφέστο σας ζητάω συγνώμη για όσα επέτρεψα να λεχθούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: