ένα πιάνο πέφτει

.

Οπως περπατούσε αμέριμνα στη ζωή, μάλλον με αισιόδοξη ψυχολογία, επιτέθηκε στα ξαφνικά. Κάπως σαν εκείνα τα σατανικά πιάνα, που πέφτουν στο κεφάλι σου ενώ περπατάς στο πεζοδρόμιο. Μπαμ και κάτω χωρίς να προλάβεις να καταλάβεις τι και από που σου ήρθε. Ολο το αίμα ανέβηκε στο κεφάλι, άρχισε να βουίζει σαν στεφάνι πάνω απ’ τα φρύδια και τους κροτάφους, να χτυπάει στα μηνίγγια. Και η ανάσσα κομμένη. Προφανώς και κάπως, ευτυχώς αυτοματοποιημένα μάλλον, ανέπνεε αλλά με δυσκολία.

Πέτρωσε σαν τον λαγό μπροστά στα φώτα του αυτοκινήτου, με έναν ακαθόριστο αλλά σίγουρο φόβο επερχόμενου κινδύνου. Στα πρώτα λεπτά μάλιστα, έμοιαζε να απουσιάζει και οποιοδήποτε αίσθημα ταυτότητας. Ποιος είμαι και τι θέλω εδώ? Τι κάνω τώρα? Και η καρδιά να χοροπηδάει άτσαλα στο στήθος. Εισπνοή απ’ τη μύτη εκπνοή απ’ το στόμα, πολές φορές. Κι άλλες, και μερικές ακόμα. Ωραία, αναπνοή . Ωραία, επιστροφή της ταυτότητας. Λίγες αναπνοές ακόμα. Ποιο ρολόι κάνει τικ τακ? Αυτό θα μετρήσει τους σφυγμους. Με δυσκολία όμως.. Ενα δύο τέσσερα, όχι τέσσερα τρία. Ξανά, ένα δύο τρία. Εκατόν σαράντα τέσσερις σύνολο. Η καρδιά μάλλον πόλκα χορεύει πια.

Το πιάνο ήταν βαρύ και είχε στοχεύσει κατευθείαν στο στήθος. Η επίθεση ήταν εκτελεσμένη άψογα. Οι λέξεις χοροπήδαγαν στο σταυρόλεξο ψάχνοντας να βρουν τους ορισμούς τους. Ευτυχώς τα χέρια, άγια μνήμη εσύ των κινητών, βρήκαν το όνομα και έστειλαν το μήνυμα. «Τι να κάνω?» Ανάσες κι άλλες ανάσες. Κάπου στην κουζίνα υπάρχει φαι και ένα απ’ αυτά τα κουμπιά το ζεσταίνει. Οι κουρτίνες κλειστές γιατί το φως πονάει τα μάτια. Σαν τον λαγό..

Advertisements

~ από isisveiled στο Απρίλιος 14, 2008.

2 Σχόλια to “ένα πιάνο πέφτει”

  1. «Πέτρωσε σαν τον λαγός μπροστά στα φώτα του αυτοκινήτου, με έναν ακαθόριστο αλλά σίγουρο φόβο επερχόμενου κινδύνου.»

    Ζωντανή η αίσθηση του φόβου Ίσιδα.

  2. Nαι, για μένα αυτή είναι η απόλυτη εικόνα του φόβου..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: