αύριο στις 10

.

Υπάρχει μια μεγάλη πράσινη Καρδιά, που χτυπάει μέσα στον καθένα μας. Μια μεγάλη πράσινη Καρδιά, που χτυπάει μέσα σε όλη την ανθρωπότητα. Σαν φωτεινή σφαίρα, περιστρέφεται και γεμίζει με την ενέργεια της όλη μας την ζωή, και κάθε μας πράξη. Αν αυτή η Καρδιά πάψει, το σώμα μπορεί να μην πεθάνει, και η ανθρωπότητα να συνεχίσει το ταξίδι της στους ωκεανούς του σύμπαντος. Ομως, τι νόημα θα είχε πια η ανθρώπινη ύπαρξη χωρίς αυτήν? Για χάρη αυτής της Καρδιάς, αξίζει να τριγυρνάμε στον πλανήτη, να πιστεύουμε στο ψέμμα και την πλάνη, να αγωνιζόμαστε για κάθε τι όμορφο.

Εστω τυφλοί και πλανεμένοι, ακολουθούμε το δρόμο για το φως, μόνο γιατί ακούμε τους χτύπους της Καρδιάς. Χτυπάει ρυθμικά μέσα στο φως, και ξέρουμε πως υπάρχει ελπίδα, πως υπάρχει στόχος και προορισμός. Καταπράσινη σαν λιβάδι καρπερό, σαν τα φύλλα των δέντρων και τα ταπεινά κολοκυθάκια, τα μαρούλια, τα φασολάκια που λίγοι βλέπουμε πάνω στο φυτό. Πράσινη σαν θεραπευτικό φως που απλώνεται σε κάθε πληγή και κάθε πόνο, σε κάθε ανωμαλία της ανθρώπινης συνείδησης, η μεγάλη πράσινη Καρδιά δίνει ρυθμό και ανακούφιση. Πράσινη σαν έλεος, ρυθμική και επίμονη σαν υπηρεσία προς κάθε τι που έχει την ανάγκη μας.

Αρκεί μόνο μια ομάδα ανθρώπων να της χαρίσει έναν χτύπο για να συμπληρωθεί η κρίσιμη μάζα της εξέλιξης. Αρκεί αύριο το βράδυ στις 10, λίγη από τη συνείδηση μας να επιστρέψει σε αυτή την μεγάλη πράσινη Καρδιά. Οσο διαρκεί ένας χτύπος της μικρής δικής μας. Χτύπο τον χτύπο χτυπάνε όλες οι καρδιές στον κόσμο, ας είναι ένας απ’ αυτούς δικός σας.

Advertisements

~ από isisveiled στο Μαΐου 22, 2008.

2 Σχόλια to “αύριο στις 10”

  1. (αν γράψω κάτι, φοβάμαι μην το χαλάσω)
    !!!!!
    Καλημέρα

  2. Kαλημέρα καλή μου 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: