το χάσμα

.

Αφού γύρισε όλο τον κόσμο να τον ψάχνει, έφτασε κάποτε στην άκρη του, Κι εκεί, να, ένας γκρεμός κάθετος, καμμιά εικοσαριά μέτρα ψηλός, και από κάτω να απλώνεται η πιο όμορφη, η πιο διάφανη πράσινη λίμνη. Τα νερά της ήταν εντελώς ακυμάτιστα, και μόνο κάποιο ρυάκι, που έφτανε σ’ αυτήν κελαριστό, δημιουργούσε μπουρμπουλήθρες γεμάτες οξυγόνο εκεί που έπεφτε μέσα της. Τριγύρω ιτιές καταπράσινες και χλόη, λουλούδια του αγρού, κι ο ήλιος να λαμπυρίζει στην επιφάνεια της, σαν υγρό χρυσό.

Από την άκρη του γκρεμού, ήξερε, πως αυτό που αντίκρυζαν τα μάτια της, ήταν το μόνο αληθινό σημείο στο σύμπαν, το μόνο μέρος που θα μπορούσε να την βρει κι αυτός αν έψαχνε. Και πως όλο αυτό, δεν είχε καμμία σχέση με το έδαφος που τώρα πατούσε, την βεβαιότητα που ονομάζουμε πραγματικότητα, και που δεν ήταν παρά μια σκονισμένη αυταπάτη. Δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση, να σκεφτεί δεύτερη φορά αν αξίζει τον κόπο να βουτήξει στο χάσμα που κράταγε ξεχωριστούς τους δύο κόσμους. Ακόμα κι αν είχε όλη την αιωνιότητα για να ζήσει, τίποτα δεν θα άξιζε να ζεις, όσο ο κόσμος που απλωνόταν σαν σμαραγδένια λίμνη στο τέλος του χάσματος.

Αυτό και έκανε. Αφησε τον εαυτό της ελεύθερο σε μια βουτιά λυτρωτική, να περάσει το χάσμα, να βρεθεί εκεί που όλα ήταν Ουσία. Και τότε το πιο περίεργο πράγμα συνέβει. Το σώμα της αντί να επιταχύνει στην πτώση, άρχισε να επιβραδύνει. Στα μισά της απόστασης σχεδόν ακινητοποιήθηκε στον αέρα, με τα χέρια ανοιχτά να πλανάρει. Η πτώση, αν και δεν είχε πραγματικά σταματήσει, είχε γίνει ατελείωτη. Κι αυτή βρισκόταν τώρα, ανάμεσα στους δύο κόσμους, να αιωρείται δραματικά αργά προς τον τελικό προορισμό της. Με ένα σώμα που μόνο την καθυστερούσε, γιατί η ψυχή ήταν ελαφριά και μπορούσε να φτάσει γρηγορότερα, να περιμένει πότε θα ακουμπήσουν τα πόδια της στο δροσερό νερό..

~ από isisveiled στο 20 Ιουνίου, 2008.

2 Σχόλια to “το χάσμα”

  1. Όμορφη εικόνα (λεκτική εννοώ).

  2. Λεκτικά μπορεί, γιατί η ατέλειωτη ταλάντωση στον αέρα ενώ προσμένεις τη βουτιά είναι ομολογουμένως δυσάρεστη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: