η νύχτα μου είπε να σου πω

.

Καθώς, ο ήλιος έδυε στον ορίζοντα, μέχρι που απόμεινε μια φλογερή γραμμή πάνω απ’ τη θάλασσα, άρχισε να ξετυλίγεται η γλυκειά νύχτα σαν κορδέλες. Σειρές ολόκληρες από γράμματα, ανακατεμένα στην αρχή, γέμισαν τον καλοκαιρινό ουρανό μέχρι που γίναν φράσεις και υπόσχεση. Θα σου διαβάσω τι λένε, γιατί είναι σε μια γλώσσα αρχαία, πριν καν ο άνθρωπος αγγίξει με τη συνείδηση του αυτή τη γη.

Οταν έρθει η ώρα το Σκοτάδι να νικηθεί, θα είναι μόνο από την εγγενή του ματαιοδοξία. Ολη η ματαιότητα, που σκόρπισε στον κόσμο, θα γίνει εκτελεστής και τάφος του. Γιατί το Σκοτάδι, νομίζει πως το Σώμα απ’ το οποίο τρέφεται του ανήκει. Και πάνω στην ψευδαίσθηση αυτή έχτισε την αιωνιότητα του. Σαν προσπαθήσει να καταστρέψει αυτό το Σώμα, τίποτα δεν θα έχει απομείνει να τραφεί και θα φάει τις ίδιες του τις σάρκες. Γιατί παρασιτεί στο Φως, αλλά το Φως είναι αυθύπαρκτο. Κάποτε, σαν έρθει η ώρα, θα μείνει μόνο ενέργεια δονούμενη, καθαρή και λευκή, χωρίς περιορισμούς, απαστράπτουσα.

Σαν έρθει εκείνη η ώρα, το Σκοτάδι θα βυθιστεί στον εαυτό του, θα πνιγεί στην ίδια του την ανάγκη να ψεύδεται. Και τότε, μερικοί τρελλοί μονάχα, που μείναν ο καθένας στη δική του κορυφή, να φυλάνε τα Σημεία, θα μαζευτούν στην πεδιάδα και θα αποκοιμηθούν. Τότε θα ξεκουραστούν.

~ από isisveiled στο 25 Ιουνίου, 2008.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: