μια σιωπή σαν όνειρο

Περίεργο πράγμα η σιωπή. Αλλες φορές η ψυχή την αποζητά για να ηρεμήσει, άλλες την μοιράζεται με αγαλλίαση και άλλες την επιδιώκει για να μη ταράξουν οι λέξεις την αλήθεια.

Κρέμονται μερικές φορές κάτι λεξούλες τόσο δα, σαν κρυσταλλάκια ανάμεσα στη σιωπή και νομίζεις πως μία αν πέσει θα γκρεμιστεί μαζί και όλη η ομορφιά, όλο το πάθος. Μοιάζει η σιωπή δηλαδή τότε, σαν όμορφο όνειρο που πραγματοποιούνται οι πιο κρυφές οι πιο έντονες σου επιθυμίες. Σαν όνειρο που κάνει όλο το σώμα να συμμετέχει,  την καρδιά να χτυπάει γρήγορα, την ανάσα να φουσκώνει τα πνευμόνια μέχρι τέλους, το δέρμα να ανατριχιάζει. Φοβάσαι πως αν μια λέξη πεις παραπάνω, αν ξεπεράσει ο ήχος της τα όρια του ύπνου, θα πεταχτείς απότομα, θα ξυπνήσεις ιδρωμένος στην πεζή πραγματικότητα.

Γίνονται όμως, έτσι, οι λέξεις ο κίνδυνος και η επιθυμία σου. Αυτό που σε απειλεί να ξυπνήσεις απ’ το όμορφο όνειρο σου, είναι κι αυτό που θέλεις να ακούσεις περισσότερο απ’ όλα. Οσα δεν ακούς είναι αυτά που περισσότερο επιθυμείς, αυτά απ’ τα οποία περισσότερο κινδυνεύεις. Δεν είναι μία συγκεκριμένη λέξη που έχει αυτές τις ιδιότητες. Ούτε δύο ούτε τρεις. Μπορεί να είναι μικρές αδιόρατες μονοσύλαββες εκφράσεις, ένα «μου» της τρυφερότητας, της οικειοποίησης, ένας πληθυντικός αριθμος στη θέση του ενικού που δηλώνει το μαζί.

Και τότε η σιωπή που λάτρεψες, η σιωπή που απλόχερα σου έδωσε τόσα πολλά ακόμα και στο όνειρο σου, μπορεί να σκάσει σαν φούσκα. Να μείνεις μόνος σε μια σιωπή σκληρή σαν τοίχος, να μην έχει τέλος και αρχή, να μην μπορείς να τον σκαρφαλώσεις..

~ από isisveiled στο Φεβρουαρίου 25, 2009.

Ένα Σχόλιο to “μια σιωπή σαν όνειρο”

  1. Να που θα συμφωνήσω: όντως, δίκοπο μαχαίρι είναι η σιωπή. Μέρα καλή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: