αυτός που πάει τη ζωή λιγάκι παραπέρα

Μόλις έκλεισες την πόρτα πίσω σου, σηκώθηκα και πήγα και σιδέρωσα καινούρια σεντόνια. Εβαλα να πλένονται τα παλιά, εκείνα που σου επέτρεψα να ξαπλώσεις δίπλα μου , στους 90 βαθμούς. Να απολυμανθούν. Μετά μπήκα για μπάνιο και έτριψα το δέρμα μου καλά, να σβήσω τα ίχνη από τα χέρια σου, να πετάξω από πάνω μου όσα κύτταρα δικά σου είχαν απομείνει.

Καθάρισα με χλωρίνη τα πατώματα, άνοιξα τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρα και λιβάνισα. Να εξαφανίσω και την ανάσα και την σκέψη σου και την ανάμνηση σου. Να καθαρίσει το σπίτι, που είναι η πατρίδα μου, από την παρουσία σου. Γιατί είσαι βρωμιά που ήταν καιρός να καθαρίσω απ’ τη ζωή μου. Γιατί βρωμίζεις ό,τι ακουμπήσεις και είναι βρώμικη και η ψυχή σου ακόμα.

Καθαρές είναι οι ψυχές για να ξέρεις, που δεν απαιτούν. Καθαρές είναι οι συνειδήσεις που επιλέγουν και δεν φορτώνουν τις αμφιβολίες και τις ευθύνες τους στους άλλους. Καθαρές είναι οι καρδιές που αγαπούν «παρόλα αυτά». Καθαρά είναι τα χέρια που τιμάνε το σώμα που χαϊδεύουν. Καθαρά είναι τα πόδια που οδηγούν στη χαρά της ζωής και όχι στη μιζέρια. Καθαρή και αξιοπρεπής είναι η απόφαση που παίρνεται τη σωστή στιγμή και εκφέρεται με τον σωστό τρόπο. Ολα τα άλλα είναι βρωμιά.

Καθαρά είναι τα πλάσματα που ξεβολεύονται για χάρη αυτών που αγαπούν. Καθαρές είναι οι ψυχές που δοκιμάζουν να δουν μήπως η ζωή κρύβει και άλλες επιλογές, που μπορούν να χαρούν τον καφέ, την αγκαλιά, το ρόδο και το αγκάθι του μαζί. Η βολεψιά είναι βρωμιά.

Καθαρά είναι τα παιδιά και τα ζώα, οι ερωτευμένοι, όσοι ακουμπούν την καρδιά τους με εμπιστοσύνη επάνω στη δική σου, να χτυπάνε μαζί. Καθαρή είναι η συγνώμη, καθαρή είναι η ταπείνωση του εγωϊσμού, καθαρή είναι η προσαρμογή. Καθαρή είναι και η ικανότητα να ενσωματώνεις τα καλά στοιχεία από μια βρώμικη κατάσταση.

Καθαρό είναι το να μαθαίνεις. Το να ζεις. Το να αγαπάς. Το να αποφασίζεις. Το να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Το να πληρώνεις το κόστος τους.

Καθαρός είναι αυτός που ..

… παίρνει μια σταλιά
και πέλαγο την κάνει
Θα δει ποτάμια δάκρυα
που ανθρώπου νους δε φτάνει

καθαρίσαμε.

~ από isisveiled στο Απρίλιος 21, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: