έλα να ξαναλέμε τα ίδια χίλιες φορές

Ποτέ μου δεν χώνεψα τους παπάρες. Ετσι όπως το ακούτε και με τη γλώσσα που τους ταιριάζει. Στο μικρόνοο εγωϊστικό τους σύμπαν, τα πάντα έχουν σχέση με αυτούς, απ’ αυτούς ξεκινούν όλα και σ’ αυτούς καταλήγουν. Αν ψάξεις θα βρεις πως για όλα φταίει μια ανασφάλεια τόσο προφανής, που στην αρχή την προσπερνάς πιστεύοντας πως δεν μπορεί να συμβαίνει. Ισως κιόλας, γιατί δεν δέχεσαι για τον εαυτό σου, να κρίνει τους άλλους από τα φυσικά τους «ελαττώματα» και μην παραβλέψετε τα εισαγωγικά παρακαλώ.

Γιατί όλοι κάτι έχουμε που δεν συμπορεύεται με τα στερεότυπα εμφάνισης και συμπεριφοράς που ορίζουν το τέλειο, αλλά μαθαίνουμε να ζούμε με αυτά. Δεν φτιάχνουμε γύρω τους τεράστιες ανασφάλειες, ούτε τα προβάλλουμε στους άλλους για να νιώσουμε καλύτερα. Κάποιοι, έχουμε αρκετή αυτοσυνείδηση, για να εντοπίζουμε τις ανασφάλειες μας τουλάχιστον σε πιο βαθειά θέματα, σε πραγματικά προβλήματα και όχι στην επιφάνεια αυτού του κόσμου.

Οι μικρόνοοες φίλοι μας όμως, θα διαπιστώσετε αν παρατηρήσετε, πως είναι κατά πλειοψηφία κοντοί, άσχημοι, κακοχυμένοι, ασουλούπωτοι, αμόρφωτοι, ακαλλιέργητοι, άξεστοι και δήθεν. Στο στενό εγωϊστικό τους σύμπαν όμως, αυτά αρκούν για να ανάψουν φωτιές στον εγωϊσμό τους αλλά όχι και στην μειωμένη αντιληπτική τους ικανότητα. Θεωρούν εαυτούς έξυπνους, μάγκες, πονηρούς έστω, και τους προσδιορίζει ένας τσαμπουκάς, που καθώς δεν διαθέτουν τα «φτερά» του ανέκδοτου, δεν τους επιτρέπει να πετάξουν σε ώρα ανάγκης.

Εγώ λοιπόν αυτούς τους παπάρες ποτέ μου δεν τους χώνεψα. Οχι γιατί είμαι τέλεια, αλλά γιατί τουλάχιστον είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου.

Advertisements

~ από isisveiled στο Ιουνίου 22, 2009.

4 Σχόλια to “έλα να ξαναλέμε τα ίδια χίλιες φορές”

  1. Εχεις απολυτο δικιο! Συνυπογραφω…

  2. καλώς ήλθες 🙂

  3. μακριά από κοντό κι από σημαδεμένο, το λέει ο λαός.

  4. αμ δεν το λέει? 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: