Τόσο πολύ και τόσο λίγο

Τόσο πολύ εμπνέει αγάπη και ανθρωπιά η Εκκλησία στους ανθρώπους, που πέντε λεπτά μετά που έφυγαν από τον εθιμικό κυριακάτικο εκκλησιασμό τους δύο «κυβγίες», με τα ταγεράκια τους και τα τακουνάκια τους και φυσικά την σχετική ντοπιολαλιά, ήρθαν να με διατάξουν να βάλω σε κλουβί μία γάτα μου γιατί διέπραξε το αμάρτημα να πάει σπίτι τους και να κάτσει στη βεράντα τους. Μετά το υποκριτικό «καλημέρα κοπελιά, μια γάτα με λουράκι και κουδούνι δική σου είναι?» και πριν σηκώσω καν το κεφάλι μου να δω ποιος μιλάει, ακολούθησε η πραγματική φύση αυτών των ανθρώπων «άκου να σου πω για μάζεψε τη γάτα σου γιατί αλλιώς ξέρω εγώ..». Με περηφάνια μου περιέγραψε το ταγεράκι  πως βάζει ποντικοφάρμακο για τα ποντίκια και την άλλη μέρα βρίσκει πεθαμένες γάτες στην αυλή της. Κι όταν της είπα αν ειχατε γάτες δεν θα είχατε ποντίκια, δήλωσε πως έχει άπειρες γάτες γιατί τις ταϊζουν αλλά φυσικά μόνο η δική μου τις πείραξε αφού είναι δική μου. Η χωριάτα που δεν ξέφυγε ποτέ από τη νοοτροπία της στάνης, η ντροπή του ανθρώπινου είδους περίμενε να γυρίσει από την εκκλησία για να με πιάσει να με απειλήσει. Μέχρι κάτω στο δρόμο την άκουγα να περπατάει με τα τακουνάκια φωνάζοντας με ιερή αγανάκτηση «καλά θα σου πω εγώ, ήρθε από την Αθήνα να μας πει κιόλας… είναι άρρωστη η κοπέλα «.

Τόση πολλή υποκρισία και μίσος τόση λίγη ανθρωπιά και αγάπη. Ο Χριστιανισμός στο μεγαλείο του.

Advertisements

~ από isisveiled στο Μαΐου 30, 2010.

12 Σχόλια to “Τόσο πολύ και τόσο λίγο”

 1. πως τη λένε τη γάτα /

 2. Δυστυχως δεν εκπλησσομαι, προμηθευσου ενεσεις ατροπινης καλου-κακου.

 3. @ aerostatik

  τι σημασία έχει? Σνούπη..

  @ An-Lu

  Δεν κάνει τίποτα η ατροπίνη σε αυτές τις περιπτώσεις και με το φάρμακο που ρίχνουν αφενός και αφετέρου θα την σκοτώσει εκεί επιτόπου όπως το συνηθίζουν, δεν θα φτάσει καν στο σπίτι..

 4. δεν υπάρχει λύση. δεν καταλαβαίνουν τέτοιοι άνθρωποι. είναι να μην μπλέξεις.

 5. Οι σκατόψυχοι είναι πολλοί, και στην επαρχία, αλλά και στην Αθήνα φοβάμαι, αν και στη δεύτερη η ανωνυμία του πλήθους και η καθολική καχυποψία είναι μερικές φορές ασπίδα. Όσο για τη θρησκεία, όταν αυτή βασίζεται στην ενοχή, τι άλλο να καλλιεργήσει στο άτομο από το μίσος, για τον εαυτό του και για τον άλλο, και φυσικά την υποκρισία. Έπειτα, τα ζώα σύμφωνα με τους παπάδες δεν έχουν ψυχή. Είδα σε άλλο μπλογκ ότι έχεις ήδη προσφύγει σε νομικά μέτρα, ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να προτείνω. Φίλη που μένει επίσης στην επαρχία μου έχει μεταφέρει παρόμοιες καταστάσεις. Εκεί δεν υπάρχει κάποιο φιλοζωικό σωματείο που θα μπορούσε να σε στηρίξει ποικιλοτρόπως και ενδεχομένως να πιέσει;

 6. Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις της περιοχής είναι ακόμα χειρότερες κι απ’ τους γείτονες δυστυχώς. Κι ενώ εγώ τους έχω βοηθήσει άπειρες φορές υιοθετώντας ζώα απ’αυτούς, οι ίδιοι κάνουν τον κινέζο όταν πρόκειται να βοηθήσουν ακόμα κι όταν έψαχνα κάποιον να με βοηθήσει να σκάψω για να θάψω τα ζώα… Μοναδική εξαίρεση μια εξαιρετική γυναίκα που βοήθησε και βοηθάει σε όλο αυτό και την ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’αυτό. Η μόνη πίεση που μπορεί να ασκηθεί στην προκειμένη είναι η δημοσιοποίηση του θέματος, γιατί η δημόσια εικόνα τους τους νοιάζει περισσότερο απ’όλα. Πίσω απ’ όλο αυτό κρύβεται το τεράστιο πρόβλημα που έχουν με τους ξένους, όπου γνωρίζω πολλά περιστατικά μέσα στο χωριό αντίστοιχης ψυχολογικής πίεσης μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν δικοί τους και με σκοπό να τους κάνουν να φύγουν… Να σημειώσω δε, ότι τα εγκλήματα κατά των ζώων μου (τα οποία ο νόμος αναγνωρίζει ως περιουσία μου) άρχισαν όταν δεν δέχτηκα τοπικά «προξενιά» απ’ τη στιγμή που διευκρίνησαν ότι το σπίτι που μένω είναι ιδιόκτητο και άρα καλή «προίκα». Το καφέ της Χαράς μόνο χαρούμενο δεν είναι..

 7. Αχ, οι ταγιερακοφόρες μού θύμισαν τις κυράδες στην ταινία «Malena».
  Πάντως μην κατηγορούμε συλλήβδην την «στάνη». Συνήθως τέτοιες στρεβλές συμπεριφορές δημιουργούνται όταν το χωριό μαϊμουδίζει την πόλη (ή το ανάποδο).
  Σωστή η διάγνωσή σου ότι κυρίως τις νοιάζει μην τους βγει κάνα κακό όνομα. Χρησιμοποίησέ το. Αλλά να είσαι έτοιμη για πόλεμο.

  Ίσως δεν σού αρέσει αυτό που θα σού πω, αλλά αυτό που προέχει είναι να μην πεθάνει η καημένη η γάτα. Δώσε την για γατοθεσία σε άλλον πιο φιλόξενο τόπο.

  Idom

 8. Άκου να σου πω πρωτευουσιάνα..
  Εδώ στο Κολοκοτρονίτσι, έχουμε τους δικούς μας νόμους και κανόνες!
  Θα πρέπει λοιπόν να μάθεις να ζεις, σύμφωνα με αυτούς!
  ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ
  Δεν μπορείς ας πούμε, να σκανδαλίζεις τους άνδρες του Κολοκοτρονιτσίου και από την άλλη, να έχεις την απαίτηση οι γυναίκες τους, να σε αγαπάνε και να σ’εκτιμάνε..!
  Για συμμορφώσου! ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΟΥ!

  – Ο Δήμαρχος –

 9. Με προκάλεσες, άθελά σου, να ξεσπαθώσω εναντίον της υποκρισίας που εκφράζουν οι θρησκείες. Καμία σχέση με τη φλοσοφική αναζήτηση, με τη βελτίωση του κόσμου ή με οποιονδήποτε άλλο σκοπό, πλην της συλλογής πλούτου των λειτουργών τους. Και τα ταγιεράκια θύματα είναι κι αυτά των υποσχέσεων της θρησκείας, ότι αν ανάβουν (κατά προτίμηση ακριβά) κεριά κι αν εκκλησιάζονται έχουν στο τσεπάκι θέση-ρετιρέ στον μεγάλο κήπο, με φτερούγες φυτρωμένες στις λιπαρές πλάτες! Βλέπεις η “διδασκαλία” πολύ λίγα περιλαμβάνει από σεβασμό φύσης και πλασμάτων της και πολύ περισσότερο εστιάζεται στο μουνί και στην (μη) λειτουργία του.

  ΥΓ: Δεν ξέρω γιατί μονίμως μπερδεύομαι εδώ και αφήνω σχόλια σε λάθος ανάρτηση… Το άφησα και στην πιο πρόσφατη ανάρτησή σου…

 10. Αστα φίλε μου και προσφάτως ανακάλυψα ότι ακόμα κι αυτοί που ακολουθούν την φιλοσοφική αναζήτηση (και καλά) όταν έρχεται η ώρα να βοηθήσουν παίζουν παιχνίδια στο φέις, κάνουν αναρτήσεις να σώσουμε τα γαϊδουράκια και κατά τ’άλλα ασχολούνται με την συλλογή «φίλων» στην εφαρμογή. Η υποκρισία τελικά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο μεν αλλά πολύ γενικευμένο δυστυχώς.

  Οσο για το σεβασμό, οφείλει πρώτα να είναι στο συνάνθρωπο μας και μετά όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. Αλλά από ανθρώπους που δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους τι να περιμένεις?

  υ.γ. άμα θες στο «εξαφανίζω» το δεύτερο που παράπεσε 😉

 11. Βρες ένα δενδρύλλιο μαριχουάνας, βάλτο σε μια γλαστρα και βάλε τους το στην πίσω αυλή. μετά κάλεσε τη δίωξη και πες τους οτι η γειτόνισσα καλιεργεί μαριχουάνα στον κήπο. Όταν ξεμπερδέψει με τις φυλακές να της συμπεριφέρεσαι σαν πρεζάκι 😉

  με συγχωρείς που δε μπορώ να συνεισφέρω κάπως αλλιώς πάρα διακωμωδώντας την κατάσταση. Ρώτα στην αστυνομία τι μπορεί να γίνει, μήπως σε βοηθήσουν κάπως

 12. Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε και κοιμόμαστε και ξυπνάμε πιπιλίζοντας τον πολιτισμό που έχουμε δώσει λέει σε όλους τους υπόλοιπους. Γι αυτο είμαστε και ανώτερη «ράτσα». Επειδή πρόσφατα τον 15 αυγουστο «φωλιάσανε» καλοί γείτονες τον σκύλο των ανηψιών μου (ο οποίος πέθανε με φριχτό θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά στην αγκαλιά των παιδιών) μετά απο επανειλημένες απειλές τους και εναντίον των γατόσκυλων αλλά και εναντίον των παιδιών που ενοχλούν επειδή παίζουν στο δρόμο το μόνο που καταφέραμε ήταν ένα τίποτα. Εκκρεμεί μια μύνηση στην αστυνομία η οποία όμως απ’οτι μας είπαν θα είχε περισσότερες πιθανότητες αν είχαμε κάνει καταγγελίες στην αστυνομία για τις προηγούμενες απειλές.Ζω σε μια πόλη φημισμένη για τις βαρβαρότητες εναντίον των ζώων και βλέπω να γίνεται τίποτα. Αν ζει ακόμα το γατάκι σου κάνε καταγγελία στην αστυνομία για τις απειλές. Μπορεί να μην το σωσεις τελικά αλλα τουλάχιστον θα έχεις περισσότερες πιθανότητες για να τιμωρηθεί η «ηθική κυρία». Κάποτε θα πρέπει ν’αρχίσουν να τιμωρούνται οι αθλιοι που δεν σεβονται τίποτα.
  υ.γ.Αλλά και το δενδρύλιο καλή ιδέα είναι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: