και της είπα : Παναγιά μου om mani padme hum

Πρώτα η Θάλασσα άφρισε και σήκωσε κύμματα μανιασμένα. Σπάγανε πάνω στους βράχους και γκρεμίζανε μαζί τους μικρές φωλιές πουλιών και πέτρες χαλαρές που παρασύρονταν στον βυθό. Θα λεγες πως η ανάσα του Δράκου, φλογισμένη, σκόρπιζε τον κόσμο στο πέρασμα της να καθαρίσει κάθε αστάθεια που κράταγε τη συνείδηση περιορισμένη. Οι γλώσσες των ανθρώπων μπερδεύτηκαν τόσο απ’ τον τρόμο που δεν μπορούσαν ούτε βοήθεια να φωνάξουν. Μετά, σαν να πεσε λιγάκι ο φόβος και η επιθυμία και η φουρτούνα προχώρησε σε έναν κόσμο γαλάζιο σαν θάλασσα αλλά εξίσου υπαρκτό. Εβλεπες τα ρεύματα να πηγαινοέρχονται μια από δω και μια απ’ την άλλη, και έπαιρναν οι λέξεις διαφορετική έννοια κάθε φορά. Τίποτα δεν καταστρεφόταν τώρα, μόνο που ο κόσμος άλλαζε κατεύθυνση χωρίς ρυθμό, λες και το ρολόι του κόσμου είχε χαλάσει. Σε κείνο ακριβώς το σημείο οι γλώσσες βουβάθηκαν, ψάχνοντας να βρουν τις λέξεις εκείνες και τις συλλαβές που θα έδιναν νόημα στον ήχο.

Στο τέλος όλα καταλάγιασαν κι έγινε ένα σκοτάδι ζεστό και φιλόξενο σαν την πρώτη μήτρα που γέννησε τον κόσμο. Σαν να ρχόταν ξανά το χάραμα, αχνόφεγγε ένα φως γύρω απ’ τις κορφές των πραγμάτων κι αρχισαν να εμφανίζονται ξανά τα περιΓράμματα του Κόσμου. Ολα μπήκαν στη θέση τους και ήξερες πως το βουνό ήταν πάλι βουνό, και η θάλασσα στη θέση της, κι αν υπήρχαν ζωντανά πλάσματα να περπατούν αυτό τον τόπο, ήξεραν ακριβώς γιατί βρίσκονταν εκεί και που πήγαιναν. Ο αέρας έγινε συμπόνια και κοίταξε πάνω απ’ τις στέγες και τα δωμάτια που κοιμούνταν οι σκέψεις. Δρόσισε τα όνειρα τους και σκουπιδάκι σκουπιδάκι μάζεψε τις σκέψεις τους σε μια γωνιά να μη σκορπάνε.

Ολο το βράδυ σου μίλαγα στο τηλέφωνο σαν μια προσευχή αέναη, κι όταν ο ήλιος ανέβηκε ψηλά στον Ουρανό, κατέβασα το ακουστικό κι άφησα το Φίδι να κουλουριαστεί στη φωλιά του και να ξανακοιμηθεί, λέγοντας ξανά και ξανά…

om mani padme hum

~ από isisveiled στο Αύγουστος 17, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: