Γέμισε ο βάλτος ψώνια που νομίζουν ότι είναι μαγεμένοι πρίγκηπες.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν βάλτο απ’ αυτούς τους ωραίους πράσινους ελώδεις και δύσοσμους που συναντάμε στο μυθικό μέρος που αναφέρεται συχνά στα παραμύθια σαν Ελλάδα, περιπλανιόταν μια χαριτωμένη βοσκοπούλα. Δεν ξέρω να σας πω αν είχε βασιλικό αίμα ή κάποιο ανάλογο προσόν, πάντως ήταν τουλάχιστον άνθρωπος, και μάλιστα θηλυκού γένους πράγμα δυσεύρετο για τους βάλτους.

Το πως βρέθηκε εκεί, είναι μια πραγματικά τραγική ιστορία που ανήκει σε άλλο είδος καταγραφής ιστοριών και έχει εκλείψει από την αρχαιότητα και ονομάζεται τραγωδία. Ομως αυτό δεν μας απασχολεί τώρα καθώς μετά το τραγικό ακολουθεί πάντα το γελοίο και σε αυτό το σημείο συναντάμε κι εμείς τη βοσκοπούλα μας. Ο βάλτος αυτός λοιπόν, είχε για κατοίκους διάφορα ζώα ποντίκια και βατράχους, κάτι τυφλά ψάρια που κουτουλούσαν στα βρώμικα νερά και πολλά κουνούπια. Οταν λέμε βατράχια όμως, εννοούμε αυτά τα μεγάλα δύσμορφα, τα καφετιά που μοιάζουν λες και πάσχουν από πανούκλα και λέπρα μαζί και στάζουν παντού ένα κολώδες υγρό εξίσου δύσοσμο με τον υπόλοιπο βάλτο που αποσύντιθονταν σταθερά. Αυτά τα βατράχια, είχαν ακούσει κάποτε τις ιστορίες για βασιλοπούλες και μαγεμένους πρίγκηπες που έβρισκαν ξανά την πρώτινη ομορφιά τους με ένα φιλί στο στόμα, καθώς ήταν μεταμορφωμένοι σε βατράχια από κάποια κακιά μάγισσα. Αρέσκονταν λοιπόν, να πιστεύουν σαν καθαρόαιμα ψώνια που ήταν, ότι κάθε ένας απ’ αυτούς ανήκε σ’ αυτή την κατηγορία και θα ερχόταν κάποτε η μέρα που αυτό θα αποδεικνυόταν περίτρανα. Με την εμφάνιση της βοσκοπούλας, οι ελπίδες τους αναπτερώθηκαν και ρίχτηκαν στη δουλειά για να την εντυπωσιάσουν. Ξεπετάγονταν λοιπόν μπροστά της ένας ένας, σκορπίζοντας λάσπη και σάλια παντού και παρουσίαζαν τον εαυτό τους.

– Εδώ εδώ! φώναζε ο πρώτος? Εσυ τι ? απαντούσε αυτή κι εσπευδαν να απαντήσουν… Εγώ αγαπημένη έχω και 15 μούλτι να με συνοδεύουν, αρχίδια έχεις? ρωτούσε αυτή, καθώς έτσι μιλούσε και στα πρόβατα στο χωριό της και δεν είχε βασιλικούς τρόπους ειδικά μάλιστα σε έναν βάλτο γεμάτο βατράχια. Οχι, απαντούσαν αυτοί και ξαναβούλιαζαν στο νερό.

– Εγώ έχω μποτ! διαφήμιζε ο άλλος. Αρχίδια έχεις? και πάλι η απάντηση ήταν αρνητική.

Παρέλασαν από μπροστά της όλα τα ψώνια. Και ο meta supreme leader, κι ο «αθώος», ο «θιγμένος» , κι αυτός που κινδύνευε να χωρίσει για χάρη της, κι αυτός με το μάστερ, κι ο «ηθικός» και κάνα δυο leaders, ένας που νόμιζε ότι ήταν λιοντάρι, ένας άλλος που περιμένε να βγάλει ύλες απ’ τη δική της καταστροφή, ένας που έκανε πως την αγνοούσε δήθεν, καμμιά εικοσαριά που είχαν στεναχωρηθεί τα μάλλα (αθάνατε Κατακουζήνα), ένας άλλος που ψόφαγε να μάθει περισσότερα και πάντα τους ρωτούσε το ίδιο : αρχίδια έχεις?

Τι να απαντούσαν σε αυτό? μέσα σε όλο το ψώνισμα που τους διακατείχε δεν μπορούσαν να καταλάβουν καν ότι ήταν πάρα πολλοί για να είναι όλοι μαγεμένοι πρίγκηπες, ότι αυτή δεν ήταν βασιλοπούλα και σίγουρα αγνοούσαν παντελώς την ιδιαίτερη αυτή ανατομική λεπτομέρεια που ξεχωρίζει τους άντρες από τις μουνίτσες. Βούλιαζαν έτσι, ξανά στην οζώδη τους πραγματικότητα και καταριόντουσαν τη βοσκοπούλα. Στον βάλτο ποτέ δεν άλλαζε τίποτα και κανείς δεν κατάλαβε ποτέ ότι ακριβώς αυτή ήταν η κατάρα του.

Εχουμε βάσιμες πληροφορίες πως η βοσκοπούλα έδωσε ο θεός και πέθανε σπίτι της παρέα με τα πρόβατα της που τουλάχιστον δεν ήθελαν γλωσσόφιλα.

* Ο τίτλος είναι ευγενική προσφορά της Γάτας (ξέρει αυτή) και το τραγούδι το ίδιο, για τα υπόλοιπα φταίω εγώ.

Advertisements

~ από isisveiled στο Σεπτεμβρίου 10, 2010.

4 Σχόλια to “Γέμισε ο βάλτος ψώνια που νομίζουν ότι είναι μαγεμένοι πρίγκηπες.”

  1. Αν είσαι βάτραχος τουλάχιστον έχεις την ελπίδα να σου την πέσει μουνίτσα με βασιλικό αίμα, γλάζιο, δηλαδή, όχι κόκκινο, φτηνιάρικο και χυδαίο. Αν είσαι Κουασιμόδος τι μπορείς να περιμένεις; Κι η Εσμεράλδα χώμα τούριξε… 🙂

  2. Αν είσαι ψώνιο που νομίζει ότι είσαι μαγεμένος πρίγκηπας τι παίζει?

  3. Το ψώνιο ζει τη δική του πραγματικότητα!

  4. Εύγε νέα μου 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: