the relativity theory

Tα μπάσα χτυπούσαν ρυθμικά μέσα στον εγκέφαλο, καθώς είχαν ξεφύγει πια από τα μικρά ηχεία του λάπτοπ και απλώνονταν στο δωμάτιο νωχελικά μέσα απ’ τον ενισχυτή.  Μία μία οι αισθήσεις έπαιρναν αυτό που ήθελαν, και το μετέφεραν στην ψυχή με εκείνο το μυστήριο τραίνο που μερικές φορές οι άνθρωποι βιάζονται να ονομάσουν έρωτα. Σε αντίθεση με αυτούς τα σώματα δεν έμοιαζαν να βιάζονται καθόλου, πήραν κάθε ουσία που χρειάζονταν για να είναι ευτυχισμένα και πάνω ακριβώς σε εκείνη την πληρότητα, άρχισαν να χτίζουν μια ονειρική ψευδαίσθηση απ’ αυτές που δύσκολα περιγράφει κανείς, σαν τα οράματα που βλέπει ένας άγιος και δεν μπορεί να αποτυπώσει.

Ολα ησύχασαν, ο χρόνος επιβραδύνθηκε, η σοκολάτα και το αλκοόλ απλώθηκαν και στις πιο απόμακρες συνάψεις του εγκεφάλου, και τα σώματα, που τόσο πολύ έμοιαζαν μεταξύ τους, αγκαλιάστηκαν ξανά. Καθώς ακόμα και η ανάγκη για επαφή είχε ήδη καλυφθεί, κανείς δεν βιαζόταν να φτάσει στο τέλος. Τα χέρια ταξίδευαν για ώρες στην πλάτη και στο λαιμό, στη μέση, στο στήθος, χάιδευαν τα χέρια και αντάλλασσαν ανάσες τα στόματα με κάθε φιλί. Σχεδόν άκουγες μια συνομιλία μυστική, δώσε μου το κάτω χείλος σου να το φιλήσω έλεγε ο ένας, και ο άλλος το πρόσφερε με προθυμία. Ξανά μια ανάσα, και τα δάχτυλα έρεαν σαν αέρας πάνω στο πρόσωπο, γύρναγαν πίσω στο λαιμό, κατέβαιναν στην πλάτη. Η μέση τότε ανατρίχιαζε και ταλαντωνόταν ελαφρά, τόσο όσο να αποδώσει τον ρυθμό για μια στιγμή και μετά να σβήσει η κίνηση πάλι σαν εκπνοή. Κοίταζαν ο ένας τον άλλο, να σιγουρευτούν πως το χάδι ήταν αρκετά τρυφερό, πως η αφή δημιουργούσε ακόμα μια στιγμή ηδονής, πως τα μπάσα είχαν εισχωρήσει όσο βαθιά χρειαζόταν στο σώμα τους και μετά κατρακυλούσαν σε σπείρες μέχρι τα πόδια.

Κύρτωνε πάλι η μέση και αποκτούσε μεγαλύτερη επαφή το ένα σώμα πάνω στο άλλο, μετά χαλάρωναν οι γοφοί και άνοιγαν λίγο ακόμα, ενώ ο χρόνος είχε αλλοιωθεί τόσο πολύ που ήταν αδύνατον να μετρήσεις πόση ώρα πέρασε έτσι. Κάποτε, χωρίς να μπορέσει κανείς να μπορεί να προσδιορίσει πια αν όλο αυτό γίνονταν στην προϊστορία ή στο μέλλον, όλα κατέληξαν στη φυσική τους συνέπεια. Ενώθηκαν και χώρισαν μεταξύ τους δεκάδες φορές, εκατοντάδες. Χωρίς να αλλάξει η ανάσα καθόλου, χωρίς να σταματήσουν τα χέρια να χαϊδεύουν χωρίς το στόμα να σταματήσει να φιλάει. Μόνο στο τέλος τα μάτια έκλεισαν για λίγο κι όταν άνοιξαν ξανά ήταν ήδη παρελθόν.

Ισως έφταιγε η δροσιά που έμπαινε από το ανοιχτό παράθυρο, ή μπορεί ακόμα αυτό που οι ουσίες και η επαφή ήταν η λησμονιά του ενός ξύπνησε κάθε σημείο συνείδησης στον άλλο. Λέξεις άρχισαν να λούζουν τη σκέψη, πέφτοντας σαν καταρράκτης, κείμενα ολόκληρα για την γεύση και την αφή,  για  το χρόνο που είχε καμπυλώσει γύρω απ’ τα σώματα τους, για τα μπάσα που δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να οριοθετούν τις ανάσες μόνο και μόνο γιατί εκείνη το θέλησε. Το τίμημα της μαγείας, είναι μια ιδιόμορφη κατάσταση επαγρύπνησης ακόμα κι όταν το υπόλοιπο σώμα έχει αφεθεί. Κάθε νέα κίνηση, κάθε μισή ή ολόκληρη εισπνοή, κάθε φιλί και κάθε χάδι, έλαμπε καθαρό με λέξεις τριγύρω του ζωγραφισμένο φτιάχνοντας παραγράφους και βάζοντας κόματα στην εκπνοή και τελείες σε κάθε ένωση των σωμάτων.

Ολα είναι σχετικά στον έρωτα, σ’ αυτούς που βιάζονται να τον ονομάσουν έτσι, σ’αυτούς που αφήνονται στην ηδονή του, και σ’ αυτούς που την ώρα που συμβαίνει τον βλέπουν σα λέξεις περιστρεφόμενες, σα συλλαβές που ρέουν κατακλυσμιαία μέσα στα κύτταρα τους.

Advertisements

~ από isisveiled στο Σεπτεμβρίου 17, 2010.

2 Σχόλια to “the relativity theory”

  1. Αινιγματική η γραφή σου όπως πάντα, ακροβατεί μεταξύ της αλληγορίας και της πραγματικότητας. ‘Οπως και να έχει, είναι φανερό ότι πέρασες καλά…

  2. Μάλλον η πραγματικότητα μου είναι αινιγματική…. η γραφή μου προσπαθεί να την καταγράψει και μοιάζει το αποτέλεσμα με αλληγορία τελικά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: