μα Κυρά μου εσύ σαν τί να λες με την αυγή…

Περισσότερο απ’ όλα τα δωμάτια, αυτό ήταν το αγαπημένο. Ακόμα κι αν ήταν αφιερωμένο στις δραστηριότητες της νύχτας, το έλουζε το φως του ήλιου όλη τη μέρα, κι όλα, χρώματα και υλικά, ήταν βαλμένα έτσι που να δυναμώνουν αυτή την εντύπωση. Πορτοκαλιά και κίτρινα, μερικά κόκκινα του δειλινού ή της συννεφιασμένης ανατολής, χρυσά, και κουδουνάκια σαν τις φωνές των πουλιών πάνω στα δέντρα. Και πεταλούδες, πολλές πολύχρωμες πεταλούδες…

Ομως το βράδυ γινόταν φωλιά και αγκαλιά να σε κρύψει μέσα της, να αφήσεις την συνείδηση σου ήσυχη να περιπλανηθεί μέσα στο κάδρο με το πολύχρωμο καραβάκι σε δρόμους ονειρικούς χωρίς φουρτούνες. Μπορούσες να κλάψεις για ώρες εκεί μέσα, μέσα στη σιωπή της νύχτας, χωρίς να ψάξεις για το δίκιο ή το άδικο των δακρύων, να εκτονωθείς τόσο που η καρδιά σου να καθαρίσει από οποιοδήποτε βάρος και να ξυπνήσεις το πρωϊ ξαναγεννημένος. Μπορούσες να ονειρευτείς με τα μάτια ανοιχτά ή κλειστά σε τόσο απομακρυσμένα σημεία της φαντασίας που άλλοι θα κινδύνευαν να χαθούν και να το ονομάσουν τρέλλα, κι όμως να επιστρέψεις στη λογική πιο καθαρός και συγκεντρωμένος από ποτέ. Μπορούσες να επιθυμήσεις από τα πιο απλά μέχρι τα πιο απαγορευμένα και να παραμείνεις ελεύθερος. Ή απλά μπορούσες μονάχα να κοιμηθείς.

Το δωμάτιο αυτό ήταν το πιο αγαπημένο, γιατί φόρτιζε όλη τη μέρα ενέργεια και χρώματα, μάζευε ζέστη για τις ψυχρές διαδρομές της ζωής, μάζευε τραγούδια και εικόνες για τις ώρες τις σιωπής, μάζευε πνεύματα για τις στιγμές της μοναξιάς. Οταν δεν είχες τίποτα άλλο να στηριχτείς ή να ελπίσεις εκεί μπορούσες να βρεις καταφύγιο, να σώσεις την ανθρώπινη υπόσταση σου (ή να ανακαλύψεις τη θεϊκή) αφήνοντας πίσω σου τα δράματα της ζωής. Να ξυπνήσεις χαράματα, κι όπως ακόμα ο ουρανός είναι σκοτεινός και το φεγγάρι χαράζει τις κορφές των βουνών να κοιτάξεις έξω και να πεις :

ευχαριστώ

Advertisements

~ από isisveiled στο Δεκέμβριος 27, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: