όσο μας κυβερνάει η καρδιά

Tις φορές εκείνες που ο ύπνος έπεφτε σαν πέπλο πάνω απ’ όλα, και ούτε όνειρα, ούτε εικόνες έρχονταν να τον ανακατέψουν ξύπναγε πάντα με το χέρι στην καρδιά. Σαν να υπήρχε εκεί μια πληγή ανοιχτή, να χάσκει και να αιμορραγεί, από βέλος που βρήκε το στόχο του και ξέκανε το θήραμα του. Λες και η αγάπη ήταν ο μόνος δημιουργός που μπορούσε να κάνει ή να ξεκάνει μια καρδιά να χτυπά, και τώρα το χέρι ψηλαφούσε να βρει αυτό που κάποτε ήταν, να νιώσει το χτύπο και όχι μια θέση αδειανή κι ένα φάντασμα.

Η καρδιά έχει τη δική της νοημοσύνη, ακόμα και αν η αφή πιστοποιούσε πως κάτι υπάρχει εκεί, κάτι ζεστό και ζωντανό που χτυπάει και τροφοδοτεί το σώμα, κανένα απ’ αυτά τα σήματα δεν έφτανε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της αγάπης, την ίδια την δυνατότητα ύπαρξης. Δεν είναι κανείς εδώ έλεγε η καρδιά και τότε το χέρι έψαχνε ολόγυρα στο στήθος μήπως ήταν ο χώρος που λάθευε και όχι ο χρόνος. Μα η απάντηση ερχόταν μονότονη και ρυθμική, ταπ ταπ δεν είναι κανείς εδώ, ταπ ταπ.. Συνομιλούσαν έτσι όλη νύχτα η καρδιά και το χέρι και μια φορά «ναι» δεν πήρε σαν απάντηση, μόνο κύλαγαν οι χτύποι σαν αίμα που τρέχει και αδειάζει σιγά σιγά όλη την διάθεση για ζωή, σαν να στράγγιζε η επιθυμία και έμενε μόνο μια τρύπα ζωντανή να αντηχεί τις παλιότερες απαντήσεις. Ηταν ζεστό το χέρι και στο τέλος απλά κράταγε κλειστή την πόρτα, μην φτάσει άλλος και δει το κενό ή ακόμα χειρότερα θελήσει να το γεμίσει με κάτι ανύπαρκτο.

Αν ο ύπνος ήταν τόσο ευλογημένος που να κρύψει με ένα πέπλο όλο το βράδυ την πραγματικότητα, το πρωϊ ξύπναγε πάντα με το χέρι στην καρδιά.

Advertisements

~ από isisveiled στο Ιανουαρίου 23, 2011.

4 Σχόλια to “όσο μας κυβερνάει η καρδιά”

  1. I cannot read this letters, so greetings from Croatia!!!

  2. lol thanks for the comment, just enjoy the music 🙂

  3. I will enjoy in the music&mood
    Very nice

  4. great 🙂 see you igm 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: