ο κόμπος

.

.

Ο Θησέας ήταν τόσο απορροφημένος με τον εαυτό του, που δεν πρόσεξε καν ότι μπήκε στον Λαβύρινθο.  Περπατούσε για ώρα μέσα στους σπειροειδείς διαδρόμους αναλογιζόμενος πόσο σπουδαίος ήταν και πόσο μακρυά στην Ιστορία θα φτάσει το όνομα του. Μόνο όταν άρχισε να πέφτει το φως, και δεν μπορούσε να θαυμάζει τα χρυσά του σανδάλια καθώς περπατούσε , τρόμαξε. Φυσικά ούτε λόγος να αντιληφθεί το δαιδαλώδες του πράγματος, αλλά πρώτη φορά δεν είχε κανένα τρόπο να κοιτάξει την εμφάνιση του. Η Αριάδνη τον είδε από την ταράτσα που είχε κάτσει να ξεκουραστεί και να θαυμάσει το δειλινό και από μία ξαφνική παρόρμηση αποφάσισε να πάει να τον βοηθήσει να βγει.

Αυτός ήδη στρίγγλιζε υστερικά και προσπαθούσε να σκεφτεί έναν τρόπο να απολαύσει για άλλη μια φορά τον εαυτό του, αλλά οι πέτρες δεν συνηθίζουν να φωτίζουν ή να καθρεφτίζουν άλλα αντικείμενα. Καθώς τον πλησίασε η Αριάδνη παρατήρησε πόσο όμορφος ήταν και η καρδιά της πετάρισε, τον έπιασε από το χέρι και αφού τον καθησύχασε τον έβγαλε έξω. Σε μια αμοιβαία παρεξήγηση, αυτός θεώρησε ότι η Αριάδνη θαμπώθηκε από την ομορφιά του και την αγκάλιασε, ενώ αυτή πίστεψε πως αυτή η αγκαλιά ήταν ευγνωμοσύνη και τρυφερότητα.

Τελικά έφυγαν μαζί απ’ την Κρήτη, καθώς αυτή ήταν πρόθυμη να τον ακολουθήσει παντού και αυτός χρειαζόταν έναν μόνιμο κόλακα δίπλα του. Οταν το πλοίο τους έφτασε στη Νάξο και έμειναν εκεί μερικές μέρες για να ξεκουραστούν, ο Θησέας βρήκε από έναν έμπορο έναν καλογυαλισμένο καθρέφτη και αφοσιώθηκε σε αυτόν. Η Αριάδνη, έμεινε στην ακτή να τον περιμένει και σιγά σιγά την έπιασε το παράπονο καθώς αυτός δεν γύρναγε. Ξημέρωνε μέρα και έφτανε βράδυ και έμενε μόνη της, να νοσταλγεί το σπίτι της και να αναλογίζεται πως πίστεψε ότι αυτός ο ξένος μπορούσε να αγαπήσει οποιονδήποτε άλλο πέρα από τον εαυτό του.

Advertisements

~ από isisveiled στο Δεκέμβριος 2, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: