Οι διαστάσεις της ζωής

.

.

Στην αρχή ήταν αρκετοί οι αναστεναγμοί. Βαθιές ανάσες και εκπνοές λιγωτικές, που βούιζαν μέσα στο δωμάτιο, το σώμα τεντωνόταν, οι ενδορφίνες κυλούσαν άφθονες μέσα στις φλέβες. Σαν ναρκωτικό. Θάμπωναν τα τζάμια το χειμώνα και γέμιζε ατμούς το δωμάτιο, το καλοκαίρι έσταζαν τα σεντόνια ιδρώτα, τόσο που ο πάτος αποκτούσε μια ευχάριστη γυαλάδα, σχεδόν σαν την επιφάνεια της θάλασσας κι έλεγε κανείς δεν μπορεί, θα κολυμπήσω. Εντυπωσιακός ο πόθος, αλλά καίει γρήγορα τα καύσιμα του.

Μετά ήρθαν οι λέξεις σαν κατακλυσμός. Κομψά σύμφωνα και γενναιόδωρα φωνήεντα, σημεία στίξης με αριστοκρατική καταγωγή, που πατούσαν σχεδόν στις μύτες, περισσότερο υπονοώντας παρά εννοώντας  το σχήμα των λέξεων. Ηταν περισσότερο ψίθυρος κι όχι φασαρία, αρκετά δυνατός όμως για να πυκνώσει τον αέρα πάνω απ’ τον πάτο, τόσο που η αιώρηση ήταν αναπόφευκτη. Αν συμμετείχε και η φαντασία, θα ορκιζόταν κανείς πως μπορούσε να περπατάει στα σύννεφα. Δυστυχώς όμως, όπως και στην περίπτωση των κυμάτων, όποιος περπατάει πάνω τους σταυρώνεται. Ανεπιθύμητο ως αποτέλεσμα.

Η επόμενη επιλογή ήταν  η εξερεύνηση του πάτου σε όλη την σκληρότητα του. Εκεί που τελειώνουν οι αναστεναγμοί και οι λέξεις, τα χέρια να πιάσουν τα καρφιά, να γδαρθούν στο χώμα, να πάρει μορφή ουσιαστική το αίμα και να μην μένει ένας φτωχός συμβολισμός. Ο πάτος ανταποκρίθηκε κι έγινε στέρεη βάση, αρκετή ώστε να περπατήσει κανείς πάνω του χιλιόμετρα ολόκληρα. Σε κύκλους βέβαια, γιατί τα όρια δεν υπάρχουν μόνο ως προς το βάθος των πραγμάτων αλλά και ως προς το πλάτος. Υπάρχουν τοίχοι που συγκρατούν τα βήματα πριν αυτά ολοκληρωθούν. θεόρατοι.

Για την αγάπη του ανθρώπου όμως, ο θεός, άφησε το ύψος ελεύθερο, κι αν κοιτάξεις προς τα πάνω δεν έχει τελειωμό.

Advertisements

~ από isisveiled στο Μαΐου 19, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: