ο κόμπος

.

.

Λίγο πριν φτάσει στη μέση το νήμα, δέθηκε κόμπο. Δεν έσπασε, δεν τυλίχτηκε, έγινε μόνο ένας μικρός αδιαπέραστος σφιχτός κόμπος που δεν πήγαινε ούτε μπρος ούτε πίσω. Οι ίνες του νήματος ασφυκτιούσαν, μερικές τσάκισαν και κόπηκαν, αλλά έμειναν αρκετές για να κρατούν τον κόμπο γερά δεμένο. Θα μπορούσε να έχει σπάσει και να μην έχει καμία διαφορά. Κανείς δεν μπορούσε να φτάσει στα σημεία δεξιά και αριστερά από αυτόν και ο ήλιος γύρναγε κάθε μέρα μόνο για να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του.

Θα μπορούσε, ακόμα, το νήμα να έχει τυλιχτεί, να νομίζεις πως πας μπροστά κι όμως κάτι μονίμως να σε επιστρέφει πίσω. Αν όμως είχες υπομονή και το ακολουθούσες, όσο μπερδεμένα κι αν έμοιαζαν τα πράγματα, μοιραία κάποτε κάπου θα οδηγούσαν. Με τον κόμπο όμως μέσα στη μέση όλα ήταν ακίνητα. Σαν βράχος στη μέση ενός στενού φαραγγιού, ο κόμπος κάθεται σιωπηλός και ακίνητος, και μοιάζουν ψέμα το μέλλον και το παρελθόν που τον έφτασαν να βρίσκεται εκεί.

Γύρω του σε μια ειρωνική φυσιολογικότητα των πραγμάτων, ο κόσμος βούιζε, τρένα περνούσαν, άνθρωποι πηγαίναν στις δουλειές τους και είχαν προβλήματα να ασχοληθούν. Μερικοί είχαν το θάρρος ακόμα και να ερωτεύονται, να κάνουν σχέδια ή να μετανιώνουν για το παρελθόν. Μόνο αυτός που ήταν εγκλωβισμένος μέσα του, ένιωθε τον κόμπο να σφίγγει στα χέρια του, να ακινητοποιεί τα πόδια του, να πνίγει το λαιμό του. Μόνο τα μάτια έμειναν ελεύθερα και για να μην βλέπει τον κόμπο να σφίγγει, τον ζωγράφιζε χρώματα και σχήματα, προσποιόταν πως ήταν κύματα ή σύννεφα που αρμένιζαν.

Το βράδυ τον έπαιρνε ο ύπνος και τα μάτια του έκλειναν κι όταν ξανάνοιγαν τα χρώματα είχαν εξαφανιστεί κι άκουγε μόνο τις ίνες να τρίζουν.

Advertisements

~ από isisveiled στο Ιουνίου 8, 2012.

Ένα Σχόλιο to “ο κόμπος”

  1. ο κόμπος λύθηκε.. καλό ταξίδι θείε Στάθη..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: