το σύμπαν

.

.

Αν θέλεις μια ραπτομηχανή πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να την αποκτήσεις, άκουσα τον κύριο Κοέλιο να τυπώνει τις σκέψεις του στο μυαλό μου. Φυσικά το σύμπαν δεν θα έπρεπε εξ’ ορισμού να ασχολείται με ραπτομηχανές και κυρίως εφόσον εκτελεί χρέη ταχυδακτυλουργού και εμφανίζει κουνέλια ραπτομηχανές από καπέλα, θα περίμενε κανείς ότι αφού κανείς πληρώνει το «εισιτήριο» του σε αυτή τη ζωή, το σύμπαν θα είχε τουλάχιστον την ευαισθησία να εμφανίσει την ραπτομηχανή τη στιγμή, ή έστω σχετικά σύντομα, που την ζητάς και όχι δεκαπέντε χρόνια μετά και μάλιστα σε μια εποχή που δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.

Η συγχρονικότητα, είναι μια πολύ ευάλωτη έννοια στο χρόνο. Για να υποθέσουμε ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο, πρέπει όλα να ταιριάζουν όχι μόνο ως προς τη σύνδεση τους αλλά και ως προς τη χρονική τοποθέτηση τους μέσα στη ζωή μας. Πράγμα που με φέρνει σε μια άλλη επιθυμία μου, να ψοφήσει ο γείτονας (το σκέφτομαι πολύ τελευταία). Αν το καλοσκεφτεί κανείς, κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό, δεδομένου ότι δεν γνωρίζω κανέναν που να κατάφερε να μείνει αθάνατος. Μα σε τι θα με έχει βοηθήσει αν αυτό συμβεί μετά από 40 χρόνια? και γιατί θα πρέπει να το αποδώσω στην νοημοσύνη του σύμπαντος και στην διάθεση του να εκπληρώνει τις επιθυμίες μου?

Ομως, κι ενώ ο κύριος Κοέλιο δείχνει να αγνοεί την δυναμική των πραγμάτων, κάτι συμβαίνει μερικές φορές και το σύμπαν παίζει σαν παιδί κινώντας τις χορδές της ζωής μας. Μπορεί να κάθεσαι στον καναπέ, σιγοβράζοντας σαν αστακός στο ζουμί σου και να σκεφτείς πως θα ήταν καλά να είχες ένα παγωτό και τότε κάτι γίνεται και λίγη ώρα μετά βρίσκεσαι σε ένα άσχετο μέρος να τρως παγωτό εκεί που δεν το περίμενες. Ή βρίσκεις ξαφνικά ένα βιβλίο που αδιόρατα σκέφτηκες πως θα ήθελες να διαβάσεις, καμία σοβαρή επιθυμία, καμία επιμονή.. Οσο κι αν εύχεσαι κάτι άλλο, το σύμπαν μένει ακλόνητο στις αρχές του και ασχολείται με καθημερινές δουλειές όπως τη βαρύτητα, τον ηλεκτρομαγνητισμό και άλλα..

.. κι ανάμεσα τους ένα μικρό ταπεινό παγωτό..

Advertisements

~ από isisveiled στο Αύγουστος 8, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: