μέσα στη γυάλινη σφαίρα

.

.

Συχνά μέσα στη γυάλινη σφαίρα εμφανιζόταν το παρελθόν με τη μορφή ενός νεαρού. Το έβλεπε καθαρά, ένα κεφαλαίο Σ για τη συγχώρεση που δεν κατάφερε να δώσει, κι ένα Π για την πίκρα που κουβαλούσε μέσα του. Μετά άλλαζε πάλι ο καπνός από το θυμίαμα φορά και έβλεπε το παρόν να κάθεται στην άκρη των χειλιών του σαν τσιγάρο. Εμοιαζε με τους καουμπόιδες από τις παλιές ταινίες γουέστερν και ακουμπούσε σε κάποιον τοίχο και συλλογιζόταν. Eπειτα εμφανιζόταν ένα Ε για την εριστικότητα, και αυτός το φτυνε με αηδία κάπου στην άλλη άκρη  της σφαίρας, σαν μασημένο καπνό.

Μισόκλεινε τα μάτια της να δει καλύτερα και έβλεπε πως δεμένα με σκοινί πίσω από το Ε ήταν και το Σ και το Π. Καταλάβαινε τότε περισσότερα και μέτραγε λιγότερο τα Α της απουσίας του. Τριγυρνούσαν  όλα τα γράμματα στην γυάλινη επιφάνεια και μπλέκονταν τόσο πολύ που έφτιαχναν λέξεις και φράσεις. Γινόντουσαν ολόκληρες συζητήσεις που δεν άγγιζαν τις πληγές, μόνο χάιδευαν το δέρμα της ουσίας, έτσι για να την καλοπιάσουν, και τα ανεξόφλητα έμεναν προφυλαγμένα.

Καμιά φορά, τόσο μπερδεύονταν τα γράμματα της ουσίας, που άλλο εννοούσαν και άλλο έλεγαν και  κινδύνευε η επιφάνεια να ραγίσει και να τιναχτεί το γυαλί στον αέρα. Η εικόνα τότε του νεαρού γινόταν καθαρότερη, τα χρώματα ζωηρότερα και τα γράμματα εξαφανίζονταν. Κάτι έμοιαζε να λέει αυτός, μέσα στην γυάλινη καρδιά, αλλά ήταν ήδη αργά. Η γριά μάντισσα σηκωνόταν κι έσβηνε το κερί, το θυμίαμα άφηνε τις τελευταίες του κλωστές στον αέρα και κοιτώντας στον τοίχο την εικόνα της κοπέλας που της έμοιαζε μουρμούριζε, καληνύχτα.

Μέσα στην γυάλινη σφαίρα τότε εμφανιζόταν κάτι άλλο, ασαφές μα απαιτητικό, κι από μέσα του ξεπηδούσαν τέσσερα γράμματα..

.. soon

~ από isisveiled στο Σεπτεμβρίου 25, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: