Οι υπόλοιποι

.

.

Το πλήθος είναι ο ακέραιος εκείνος αριθμός ατόμων, που προκύπτει από τη διαίρεση της εξουσίας με τον εαυτό της. Συνήθως καμαρώνει για τον εαυτό του, την ικανότητα πολλαπλασιαζόμενο να επιστρέφει σε κάποια μορφή εξουσίας, τέτοια που να μην αφήνει κανένα περιθώριο ευθυνών. Μπορεί να καταλήξει κανείς σε αυτό, με πολλούς πιθανούς συνδυασμούς διαιρέσεων, μερικών τόσο έντεχνων που να μοιάζουν διαφορετικοί. Ομως όλοι καταλήγουν στο πλήθος.

Πολλές φορές, από μια τέτοια διαίρεση προκύπτει κι ένα μικρό υπόλοιπο ανθρώπων. τέτοιοι που συνήθως περισσεύουν της εξουσίας, των διαιρέσεων και της αποποίησης ευθυνών. Αυτούς συνήθως, μόνο να τους αφαιρέσεις τη ζωή ή να τους προσθέσεις μεταξύ τους μπορείς. Θα σταθούν σε μία άκρη, επωμιζόμενοι την ευθύνη για όλους τους υπόλοιπους, ξέροντας βαθιά μέσα τους πως η πράξεις είναι ατελείς χωρίς αυτούς, πως τα μαθηματικά είναι λάθος.

Στο μεταξύ το πλήθος, βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Επιθυμεί πάντα να επιστρέψει στην αρχική δομή από την οποία προήλθε, αδυνατώντας να κάνει οποιαδήποτε άλλη πράξη. Μονίμως θα το διαιρούν και πάντα θα πολλαπλασιάζεται, τόσο όσο να εξοντώσει τον ξενιστή του. Αυτό όμως ανήκει σε μια άλλη επιστήμη, αυτήν της απουσίας συνείδησης των έμβιων όντων, που πολύ συχνά τα οδηγεί στην αυτοκαταστροφή τους.

Ας γυρίσουμε όμως στις μαθηματικές πράξεις του πλήθους. Στην πραγματικότητα δεν τελούνται ποτέ. Είναι μόνο αποτέλεσμα μιας ανικανότητας δημιουργικής συνεισφοράς στην πραγματικότητα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας κάτι απ’ αυτήν έτσι ώστε να τροποποιείται, χωρίζουν και ενώνονται θεωρητικά όπως τα ζελεδάκια στο μπωλ. Πράγμα που μας οδηγεί στην τραγική διαπίστωση, πως δεν υπάρχει κανενός είδους ταξική ή άλλη επανάσταση. Ολοι επιθυμούν, μετά από το κατάλληλο ανακάτεμα να γίνουν με τη σειρά τους το αρχικό κομμάτι εξουσίας, το μητρικό μπωλ διαίρεσης και πολλαπλασιασμού.

Οι υπόλοιποι συνήθως είναι το κουκούτσι που φτύνουμε στο τέλος.

Advertisements

~ από isisveiled στο Φεβρουαρίου 25, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: