αντικειμενικά

.

.

Είναι μια άλλη εποχή, πιο εντυπωσιακή. Με ίντερνετ και τηλεοράσεις λεπτές σαν χαρτί, γρήγορα αυτοκίνητα και αεροπλάνα. Τα σπίτια είναι από τσιμέντο, διακοσμημένα με όμορφα δάπεδα και έπιπλα. Σε ένα νησί του Αιγαίου μπορείς να βρεις μια λιχουδιά από ένα νησί του Ειρηνικού τόσο εύκολα όσο και ντομάτες. Ομως άνθρωποι θα πεθάνουν, κι όσο ζήσουν θα είναι υποφέροντας. Γιατί λίγα πράγματα μείνανε στη θέση τους και τα περισσότερα χάθηκαν σε μια βραδιά. Θα πεθάνουν από πνευμονία, από απόγνωση, ακόμα και από πείνα. Κυρίως θα πεθάνουν από εγκατάλειψη.

Γιατί στα μάτια αυτών που ακόμα μπορούν αυτό λέγεται αντικειμενικότητα. Θα κατηγορηθούν αυτοί οι ίδιοι που θα πεθάνουν, αυτοί που υποφέρουν για να ζήσουν αυτοί που δεν στάθηκαν κυρίως τυχεροί. Αυτό θα συμβεί. Κι αφού εγκαταλειφθούν στην τύχη τους, θα ξεχαστούν. Χωρίς να έχει σημασία, αν άξιζαν κάτι, αν προσέφεραν, αν δούλεψαν και τι πίστευαν για τη ζωή. Κάποιοι ελάχιστοι απ’ αυτούς, σαν ένα κοσμικό αστείο, θα κατέβουν τελευταία στιγμή απ’ αυτό το τρένο της καταστροφής, έτσι χωρίς λόγο. Μόνο γιατί δίπλα τους πέρασε κάποιος και τους κοίταξε δεύτερη φορά ίσως.

Θα επιβιώσουν αυτοί που δεν τους νοιάζει, αυτοί που βρέθηκαν στον σωστό τόπο τη σωστή στιγμή και αυτοί που θα αναπαράγουν το πρόβλημα ξανά και ξανά. Οι περισσότεροι όμως είμαστε ήδη νεκροί. Ισως όχι φέτος ή του χρόνου, σε δύο – τρία χρόνια το πολύ. Μπορεί και σε δέκα οι νεώτεροι κι αυτοί που θα αντέξουν. Αντικειμενικά αν το δούμε, πρέπει να το πάρουμε απόφαση.

~ από isisveiled στο 20 Μαΐου, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: