Γκελ

.

.

Καμιά φορά η ζωή μοιάζει με αδέσποτη κατάρα. Τυφλή, χωρίς προορισμό συγκεκριμένο, πέφτει πάνω σε κάποιον με όλο της το βάρος. Χτυπάει πάνω του σαν ελαστικό μπαλάκι, κάνοντας γκελ ξανά και ξανά, σπάζοντας εκείνα τα μικρά φράγματα άμυνας που έχει περισώσει, λες και είναι παιχνίδι. Κάθε βάσανο και κάθε ταλαιπωρία, επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, με αμείωτη ένταση, γκελ στο γκελ, αναπήδηση στην αναπήδηση, και φλοπ, γκρεμίζονται τριγύρω αυτά που έμοιαζαν να έχουν διασωθεί.

Καμιά φορά αυτή η κατάρα, ισορροπεί σε ένα και μόνο σημείο, επιτόπου πηδηματάκια χωρίς νόημα, χωρίς μάθημα να μάθει κάποιος από την επανάληψη. Μόνο γιατί κάνει γουστόζικο ήχο κάθε χτύπημα, στα αυτιά ενός σύμπαντος χαοτικού που δεν έχει αρκετή συνείδηση για να καταλάβει τι συμβαίνει.

Κι αυτός ο βράχος, ο ολοστρόγγυλος φωτεινός βράχος που τραγουδάμε τα βράδια, κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας αγνοώντας τα τραγούδια και τα δάκρυα μας, σαν μακρυά ατσάλινα νήματα τον κρατάνε και τον περιστρέφουν οι κοσμικές δυνάμεις στο στερέωμα και αδιαφορεί αν κάπου στον γαλάζιο πλανήτη μια κατάρα κάνει γκελ και πόσο πονάει.

Εύχεσαι τότε, να γνώριζες μια αγάπη τόσο δυνατή που να λύσει την κατάρα. Να γίνει εκείνο το μικρό τουβλάκι, το τόσο ελαστικό και εύκαμπτο, που θα την στείλει στην άλλη άκρη του σύμπαντος. Να υπήρχε μια αγάπη, ένας έρωτας τόσο παραδομένος, που να αγνοήσει τα νήματα που κινούν τις ουράνιες σφαίρες σαν μαριονέτες πάνω από τα κεφάλια μας. Να τα κόψει ένα ένα κι αυτά να αρχίσουν να πέφτουν σαν βροχή.

Advertisements

~ από isisveiled στο Ιουνίου 26, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: