Μάγια

.

.

Λίγο ακόμα και αυτός ο κόσμος θα διαλυθεί στον αέρα σαν να μην υπήρξε ποτέ. Λίγο ακόμα και αυτή η μικρή ανάσα που κινεί το σώμα, θα ελευθερωθεί και δεν θα έχει σημασία τίποτα απ’ όλα αυτά. Γιατί ο κόσμος αυτός δεν είναι υπαρκτός, είναι η ερμηνεία μας σε ηλεκτροχημικά ερεθίσματα, που άλλοτε τα βαφτίζουμε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα. Κινούμε το σώμα, με την βοήθεια άλλων ηλεκτροχημικών μεταβολών κι όταν αυτές επιστρέφουν πίσω σε μας το ονομάζουμε ζωή. Δεν υπάρχει αυτός ο κόσμος, είναι ένα απέραντο κενό ανάμεσα σε μικροσκοπικά σωματίδια η ύλη μας, που καθρεφτίζεται σε ένα νεύρο του εγκεφάλου κι αυτός την ερμηνεύει απ’ την ανάποδη.

Λίγο ακόμα, σε δέκα, σε πενήντα χρόνια, όσο πάρει στην αυθαίρετη μέτρηση του χρόνου μας, που δεν σημαίνει τίποτα για ένα άστρο. Τα άστρα δεν πονάνε και δεν χαίρονται, είναι ολόκληρα μια ανάσα που πάλλεται κι όταν σβήσει έσβησε. Ενα στάδιο από αυτό στο εκείνο είναι η ζωή μας, μια ψευδαίσθηση η πραγματικότητα. Να, κάπως σαν η γη να μην είναι στρογγυλή γι’αυτόν που την περπατάει. Αυτό που εμείς θαυμάζουμε στα τηλεσκόπια και στις φωτογραφίες είναι ένας μεγαλειώδης θάνατος, που έχει συμβεί άπειρα χρόνια πριν ακόμα εμείς αποφασίσουμε να κοιτάξουμε. Αυτά τα ζωηρά χρώματα, δεν είναι παρά τα απομεινάρια της ανάσας ενός σώματος πολύ πιο σημαντικού από το δικό μας, ενός σώματος που ένα φτέρνισμα του θα μπορούσε να αφανίσει τις μικρές μας ανόητες υπάρξεις.

Αν κάτι έχει σημασία, από το αυτό στο εκείνο της ύπαρξης του οποιουδήποτε, είναι μόνο εκείνα τα αόρατα σύρματα που κρατάνε τον κόσμο στην θέση του.

Advertisements

~ από isisveiled στο Ιουλίου 20, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: