ένα δωράκι-ξέρεις-εσύ

.

87f9583aa9fddd2bae97220b569006a0

.

Η αγάπη ανθίζει στο κενό,  δεν έχει αντίκρυσμα και δεν είναι αντικείμενο συναλλαγής. Με αγαπάς γι’αυτό σε αγαπάω, δεν είναι αγάπη. Ανθίζει στο κενό η αγάπη και γεννιέται στο σκοτάδι, αγνοώντας την τύχη της, νικώντας τους φόβους της, ξεπερνώντας τα όρια της, τις αναστολές, τα στερεότυπα. Καμιά φορά, το κενό είναι τόσο ισχυρό, το σκοτάδι τόσο βαθύ που δεν έχει καν ανταπόκριση κι όμως δεν έχει σημασία. Είναι μόνο η εκφρασμένη ικανότητα κάποιου να αγαπάει από το πουθενά, γιατί η καρδιά του είναι στη σωστή θέση, κι όχι στη θέση του μυαλού ή των γεννητικών οργάνων, γιατί δεν είναι στην άκρη των χεριών σε θέση χειραψίας, ή των ματιών να παίρνει ερεθίσματα. Δεν είναι καν συναίσθημα με την συνηθισμένη έννοια του όρου, αλλά μια ύπαρξη που δονείται για χάρη μίας άλλης σε κάθε επίπεδο κι όποιος κι αν είναι ο αποδέκτης της.

Ετσι που λες, δεν έχει καν τους περιορισμούς του χρόνου, δεν έχει σημασία αν αγάπησες για 15 μέρες ή έξι χρόνια, αν αγάπησες για μήνες κάποιον. Εχει σημασία που η προσοχή σου, εστιάστηκε για όσο το επέτρεψε η ζωή στο αγαπημένο πλάσμα, κι όσο ακόμα κι αν η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις σε τραβάνε σε άλλα, κάθε κύτταρο σου στον πυρήνα του, με την δική του ιδιότυπη νοημοσύνη και συνείδηση που μόνο ένα κύτταρο αναγνωρίζει, χτύπαγε γι’αυτόν που αγαπάς. Δεν συμβαίνει συχνά, και δεν κάνει διακρίσεις, μπορεί να είναι ζώο ή άνθρωπος, να σε θέλει ή να σε απορρίπτει, όμως εσύ το αγαπάς και μένεις δίπλα του μέχρι που να μην γίνεται αλλιώς.

Και τότε, μικρό μου αγαπημένο πλάσμα, από αυτή την αγάπη φεύγεις. Να αφήσεις χώρο στον άλλο να ζήσει και να αναπνεύσει όπως θέλει, να φάει τα μούτρα του αν τύχει, να αγαπήσει με την σειρά του. Μπορεί να πονάς, να υποφέρεις, να μην αντέχεις, να είναι η επιθυμία σου τρελαμένη, αλλά η αγάπη σου είναι μεγαλύτερη. Φεύγεις κι ας μοιάζει η ζωή σου κόλαση. Φεύγεις ή αφήνεις τον άλλο να φύγει, δεν είναι διαδικαστικό το θέμα. Φεύγεις και παίρνεις το κενό μαζί σου και το σκοτάδι που την γέννησαν κι ελπίζεις κάποτε κάτι να ξαναγεννηθεί απ’ αυτό.

Advertisements

~ από isisveiled στο Δεκέμβριος 25, 2013.

4 Σχόλια to “ένα δωράκι-ξέρεις-εσύ”

  1. θὰ ξαναγεννηθεῖ.

  2. κρίμα που πρέπει να καεί πρώτα για να γίνει αυτό… 😦

  3. Νομίζω η ερωτική αγάπη δεν γίνεται να είναι αυτό το απόλυτο συναίσθημα. Αυτή συνδέεται με την διαδικασία της αναπαραγωγής που είναι εγωιστική από τη φύση της. Είναι εγωιστική κι ας εμφανίζεται τόσο συχνά απόλυτη. Η αγάπη του παιδιού είναι η απόλυτη, κι αυτή όταν λειτουργεί και δεν σκιάζεται από υπέρμετρες εγωιστικές παρεμβολές.

  4. ναι, αυτά όπως τα λες λειτουργούν πολύ συχνά έτσι κι όταν λειτουργούν έτσι δημιουργούν προβλήματα σε αυτούς που αγαπάνε χωρίς το εγωϊστικό παρεμβαλλόμενο κίνητρο, εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή να φύγεις ή να αφήσεις τον άλλο να φύγει 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: